Hoe UNIEK is jouw salon?

Ondernemerstips | 2238 keer bekeken
Hoe UNIEK is jouw salon?

Sushirestaurant, een boutique die uitsluitend jurkjes verkoopt, de cupcake store…. allemaal speciaalzaken die momenteel erg HOT zijn. In deze tijd is het belangrijk dat je een uniek concept hebt. Op elke hoek van de straat vind je wel een schoonheidsspecialist. Als jouw salon uniek is zal jij uitblinken tussen al die andere salons en hoef je niet bang te zijn voor concurrentie.

Wat is UNIEK zal jij je afvragen?

Bedenk eens waarom klanten naar jouw salon moeten komen. Heb jij het restaurant waar men veel krijgt voor weinig geld: de standaard basisbehandeling zoals je die op school hebt geleerd? Of heb jij dat sterrenrestaurant waar luxe, kwaliteit en een bijzondere ervaring bovenaan staan: exclusieve behandelingen met hoogwaardige producten in een sfeervolle omgeving waar men in de watten wordt gelegd onder het genot van een luxe beautythee (geen huismerk theezakje!)? Of misschien heb jij die sushizaak waar één gerecht de hoofdzaak is: de wax bar?

Onlangs kwam ik een schoonheidsspecialiste tegen die haar salon op een woonboot heeft, ook dat is uniek. Zij kan daarop inspelen door alles in de stijl van boten en water brengen, zelfs haar behandelingen zou ze kunnen benoemen in de maritieme sfeer.

Wat vind jij leuk om te doen?

Is het masseren, make-up, peelings, acné of anti-agingbehandelingen? Is jouw locatie uniek? Wees creatief, want er zijn zoveel mogelijkheden om uniek te zijn. Zodra jij jouw specialiteit hebt gekozen, zorg er dan voor dat aan alle kanten duidelijk naar voren komt waarin jouw salon uniek is. De website en reclames moeten de uitstraling hebben van jouw concept. Wil jij exclusiviteit uitstralen, dan dient jouw salon er luxe uit te zien. Denk aan je bedrijfskleding, de muziek die je laat horen, het tasje wat je meegeeft. Meer een wellnessuitstraling? Dan kan ik me zo voorstellen dat je spa-muziek op de achtergrond hebt en een sprankelend glas water of groene thee serveert.

Laten we Nederland nog mooier maken met unieke salons!

Dit artikel is geschreven door Marie-Louise Billekens.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (4)

Reageren
 • Marie-Louise Billekens
  29.04.2015 - 20:12 uur | Marie-Louise Billekens

  beste Marlies,

  Je kan me voor meer info persoonlijk benaderen via mijn website : www.marie-louisebillekens.nl

 • marlies de schutter
  26.04.2015 - 22:25 uur | marlies de schutter

  Heel graag had ik een beetje meer informatie gehad . heb al 35 jaar een salon , een kleintje hoor .... ik sta open voor nieuwe informatie ...

  Met vriendelijke groet , Marlies

 • Marie-Louise billekens
  24.04.2015 - 22:26 uur | Marie-Louise billekens

  Hallo Rosana,
  Super een Braziliaans concept .Ik wens je veel succes.

  Stralende groeten
  Marie-Louise

 • Rosana Santos Nogueira
  23.04.2015 - 11:29 uur | Rosana Santos Nogueira

  Mijn Salon heet Le Brasil, omdat ik Braziliaanse ben. En ik probeer ook de sfeer van een Braziliaanse salon aan mijn klanten te stralen.