Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De zomer zit er alweer bijna op en de herfst staat om de deur te piepen. Voor we het weten liggen we weer gezellig met een dekentje op de bank naar kerstfilms te kijken! Maar wist je dat het ook belangrijk is om je huid steeds aan te passen naargelang de verandering van het seizoen?

Tijdens de winter heeft de huid de neiging vocht en olie te verliezen door een aantal factoren zoals een gebrek aan vocht in de lucht, centrale verwarming en ruw weer. Deze omstandigheden veroorzaken droogte en uitdroging, wat op zijn beurt betekent dat de huid droog, jeukerig, schilferig of gevoelig kan worden.

Als je een aantal van deze symptomen opmerkt, raden we je aan je huidverzorgingsroutine tijdens de koudere maanden aan te passen. Hier zijn 5 eenvoudige veranderingen om je huid gelukkig, gezond en gehydrateerd te houden:

1. Schakel over naar een zachte cleanser

’s Ochtends en ’s avonds reinigen helpt de ophoping van gifstoffen te verwijderen die de tere winterhuid kunnen aantasten. Als uw huid een tekort aan vocht heeft, gebruik dan een zachte reiniger die de huid niet van haar natuurlijke olie ontdoet om te voorkomen dat ze trekkerig en pijnlijk aanvoelt.

Tip: Melk- en crèmige reinigers zijn meestal het minst agressief of zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid.

 

2. Gebruik een zachte exfoliator

Het is belangrijk om tijdens de winter te blijven scrubben – anders blijft de droge huid bestaan. Maar als je te agressief scrubt terwijl je huid kwetsbaar is, kan het nog erger worden. Probeer eens een scrub op basis van glycolzuur, die zorgt voor een veel zachtere peeling.

Tip: Als uw huid bijzonder gevoelig is, kan een chemische peeling nog te veel zijn. Probeer uw fysische peeling te mengen met een melkachtige reiniger om het te verzachten!

3. Gebruik een rijke dagcrème

Vermijd in de winter lotions die zeer licht zijn. Vervang in plaats daarvan je gewone vocht inbrengende crème door een meer beschermende en voedende crème. Kies voor producten met ceramiden en hyaluronzuur. Ceramiden helpen bij de bescherming van de huid barrière, die in de winter gemakkelijk wordt afgebroken, terwijl hyaluronzuur het hydratatieniveau van de huid herstelt.

Tip: Hyaluronzuur komt voor in verschillende maten moleculen (of gewichten). Een laag gewicht betekent grotere moleculen die alleen aan de oppervlakte van de huid kunnen werken. Hoog gewicht betekent kleinere moleculen die in staat zijn door te dringen tot in de diepere lagen van de huid.

4. Voeg Rose Hip Olie toe aan je routine

Rozenbottelolie, in zijn zuiverste vorm, bevat een hoog gehalte aan omega’s, antioxidanten en vitamine A die zorgen voor geweldige helende eigenschappen. Een paar druppels Rozenbottelolie mengen met uw vocht inbrengende crème zal helpen om schilfering, irritatie en roodheid te verminderen terwijl het de huid rehydrateert.

Tip: Rozenbottelolie kan worden gebruikt op het gezicht en lichaam. Het is ook geweldig voor droog haar en broze nagels.

5. Hydraterend masker to the rescue!

Voor een onmiddellijke oppepper schakelt u over op een hydraterend masker. Een intensief masker herstelt het hydratatieniveau van de huid en geeft haar onmiddellijk comfort. Kijk uit naar hyaluronzuur (hoe meer gewichten, hoe beter).

Tip: Voor het winterseizoen is hydratatie de beste verdediging tegen rimpels!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen