Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

In 2015 konden alle (beauty)salons van Nederland zich voor het allereerst opgeven voor de Beautysalon Top 100, in het leven geroepen door ons van Beautyspot.nl. Een landelijke publieksprijs, waarbij consumenten stemden op hun favoriete (beauty)salon. De aanmeldingen stroomden binnen en een paar weken later ook de stemmen van consumenten. Op 12 september was het dan zover: de uitreiking van de Beautysalon Top 100 in Jaarbeurs Utrecht. Enige tijd na hun overwinning vroegen wij de nummers één van beide categorieën hoe het nu met hen gaat. Wat is er voor hun veranderd? Waar hebben ze het meeste aan gehad?

Categorie: zonder personeel
Nummer 1 van 2015: Beautely, Praktijk voor Huidverbetering
Eigenaresse: Elysah Schrader

Wat voor reacties heb je zoal gehad?
“De reacties waren overweldigend. Iedereen om mij heen heeft ontzettend meegeleefd. Toen bekend werd dat Beautely de eerste plaats had gekregen, ontplofte mijn telefoon en mailbox. Ontelbare lieve kaarten, cadeaus en prachtige boeketten werden bezorgd. Vooral de reacties van mijn vaste klanten zijn fantastisch, ze zijn er trots op dat hun schoonheidsspecialist deze prijs gewonnen heeft. Naast mijn klanten heeft ook de pers het heel snel opgepakt. Binnen een uur na de bekendmaking kopten verschillende nieuwssites ‘Zwolse schoonheidssalon beste van Nederland’.”

Hoe heb je je deelname ervaren?
“Heel positief. Direct vanaf het begin ging de nominatie als een lopend vuurtje door Zwolle en kreeg ik er heel veel naamsbekendheid voor terug. Ook klanten reageerden heel positief en gunden mij dit van harte! Ik vond de uitreikingsavond – red. op 12 september na de eerste beursdag van de Beautyspot.nl live edition –  een fantastische avond. Erg gezellig, goede catering en leuke live muziek. Ook erg leuk om de collega’s te zien die je de afgelopen maanden online gevolgd en gesproken hebt.”

Zou je volgend jaar weer mee willen doen?
“Nummer 1 bereiken was de droom, dat dit direct de eerste Beautysalon Top 100 gebeurd is, had ik niet voor mogelijk gehouden, zeker niet 3,5 jaar na de opening van mijn praktijk. Dit kan ik dan ook volgend jaar niet meer overtreffen. Mocht ik in de toekomst personeel hebben zou ik zeker mee doen voor de andere categorie.”

Wat is er met je gebeurd na deze overwinning?
Ik kan niet meer stoppen met stralen sinds 12 september. J

En wat heeft het jouw salon tot nu toe gebracht?
Landelijke naamsbekendheid via Radio538, RTL4, verschillende kranten & social media. Veel nieuwe aanvragen en de mogelijkheid om nieuwe behandelingen te introduceren in de praktijk, zoals met de Geneo+ die ik een jaarlang kosteloos in de praktijk krijg.

Categorie: met personeel
Nummer 1 van 2015: Esthétique, Passie voor Beauty
Eigenaresse: Wendy Snellens

Wat voor reacties heb je gehad op je nummer één positie?
“Enorm veel leuke reacties, dat is bijna niet op te noemen; bossen bloemen, bonbons, kaarten, flessen champagne en niet te vergeten een brief een bloemetje van de burgemeester J.”

En wat heeft het betekent voor jezelf en je medewerkers?
“Het maakt ons nog trotser als we al waren en brengt ons nieuwe kansen en zet ons nog meer op de kaart. En dat voelen zij ook. Echte betrokkenheid.”

Wat zijn volgens jou de voor- en nadelen van deelname aan de Beautysalon Top 100?
“Voordelen zijn: dat we als team heel hard gewerkt hebben om onszelf op de kaart te zetten, het is een goede peilstok hoe mensen jou waarderen en je krijgt een soort bevestiging op je jarenlange werk. Je moet er wel hard achteraan om het zelf te promoten dus het maakt ook een marketing- & PR-dier in je wakker. Een nadeel vond ik de relatief lange looptijd van de stemronde. Ik vond de uitreikingsavond ook erg leuk. Ik vond dat Fred van Leer soms een beetje snel ging, en ik had graag een nog betere afsluiting gehad. De prijzen hadden van mij ook wat langer getoond mogen worden, maar voor een eerste keer vond ik het professioneler dan ik had gedacht! Ik had graag nog meer mensen willen meenemen.”

Wat heeft het jouw salon tot nu toe gebracht?
“Veel nieuwe klanten, regionale bekendheid, leuke nieuwe kansen. En ik hoop in de toekomst nog meer schoonheidsspecialisten te inspireren om hier toch aan mee te doen want het geeft je salon een enorme boost.”

In 2016 gaan wij weer van start met de Beautysalon Top 100. We komen daarnaast met een Nagelstudio Top 100. Voor beide kan je je inschrijven vanaf 9, 10 en 11 april op de Beautyspot.nl trade edition en daarna online. Volg onze facebookpagina’s voor alle informatie: www.facebook.com/BeautysalonTop100 en www.facebook.com/NagelstudioTop100

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Comments


Gerelateerde artikelen