Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De ontwikkelingen aangaande het Corona-virus volgen elkaar in rap tempo op. Persconferenties en maatregelen in Nederland en het buitenland lzorgen dat er met de dag anders aangekeken wordt tegen COVID-19. De vakbeurzen zijn afgelast en sinds 12 maart ook alle andere bijeenkomsten van 100 of meer personen. Handen wassen blijft het devies, maar ook persoonlijke en sociale contacten zoveel mogelijk mijden. Wat gebeurt er in je salon? Van klanten die mondkapjes willen kopen tot afspraken die worden geannuleerd door klanten. De economische impact lijkt vooral groot te zijn en te worden. Hoe ga jij om met alle hectiek? 

Een mondkapje helpt je over het algemeen niet om te voorkomen dat je het virus krijgt en kan bij verkeerd gebruik zelfs het risico vergroten. Het helpt wel bij het voorkomen dat als jij het virus hebt, jij dit verspreidt. De beste voorzorgsmaatregel is goed en vaak je handen wassen. Moet je hoesten en niezen? doe dit dan aan de binnenkant van je elleboog ipv in je hand, zo verspreid je zelf eventuele virussen minder snel. Gebruik papieren zakdoekjes die je na eenmaal gebruiken direct in een afgesloten prullenbak weggooit. Op de website van het RIVM zijn de meest gestelde vragen inmiddels beantwoordt en deze wordt ook up-to-date gehouden.

Jij kan als Beauty Professional je werk blijven doen volgens de strenge hygiëneprotocollen. Jezelf en je team extra de handen laten wassen, is momenteel de beste strategie. Wees duidelijk tegen klanten dat zij bij klachten niet komen en ook voor jezelf en je personeel: ga niet werken wanneer je hoest, neusverkoudheid of keelklachten en/of koorts hebt. Hou jezelf op de hoogte of er dingen veranderen, waarbij adviezen van het RIVM leidend zijn en je waakzaam moet zijn voor informatie die er door ondeskundige of niet volledige geïnformeerde partijen wordt gegeven. 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Gerelateerde artikelen