Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Al een tijdje wordt LED lichttherapie ingezet om de huid mooier te maken. LED is wel licht maar behoort niet tot de lasers of IPL en geeft geen warmte af. Een LED-apparaat zendt lichtgolven uit die oppervlakkig (blauw kleur licht) of dieper (rood kleur licht) de huid doordringen. Het kan een oplossing zijn bij de behandeling van acne of kan worden gebruikt om de algemene conditie van de huid te verbeteren, zoals het verminderen van rimpeltjes en oneffenheden. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunnen er ook andere kleuren licht worden ingezet (infrarood, geel licht. Het is bekend dat Led lichttherapie effect kan hebben, maar alles staat of valt met de lichtsterkte die de LED-lamp afgeeft.

Kleur, werking en sterkte van het licht

Afhankelijk van het resultaat dat je wilt bereiken kies je voor een kleur licht waarmee je je behandeling gaat uitvoeren. Meestal gaat het dan om blauw of rood licht.

Blauw licht (415 nm.) komt het minst diep in de huid en werkt vooral oppervlakkig. Ideaal voor de behandeling van huidvlekken en oneffenheden op de huid zoals mee-eters. Blauw licht geeft goede resultaten bij acne omdat het de bacterie die de acne veroorzaakt vernietigt.

Rood licht (630-633 nm.) komt wat dieper in de huid en werkt huid verbeterend. Deze golflengte stimuleert het produceren van fibroblasten bij de aanmaak van collageen- en elastine waardoor de huid strakker en voller wordt. De huidstructuur en de spankracht van de huid verbeteren. Het stimuleert ook de doorbloeding van de huid en is daarom ideaal voor de behandeling van pigmentvlekken, zonlichtbeschadigingen, wondjes, huidverslapping en huidveroudering.

Sterkte van het licht

De intensiteit van licht wordt de lichtsterkte genoemd; de eenheid van lichtsterkte is de candela (afgekort cd). De intensiteit, de kleur en kwaliteit van de LED-lamp zelf bepaalt uiteindelijk of de lichtintensiteit krachtig genoeg is om resultaat te bereiken. Bij de aankoop van een Led apparaat moet je er op letten wat de lichtsterkte is (in candela) en met welke golflengte er precies gewerkt wordt. Het aantal Watt van de Led-lamp geeft wel een indicatie van de lichtsterkte, maar is zeker niet doorslaggevend.

Conclusie

In het algemeen kun je stellen dat hoe hoger de licht intensiteit van de LED-lamp is, des te beter de resultaten zullen zijn. Helaas ontbreekt deze informatie op veel LED-lampen. Dat maakt het vergelijken van apparaten lastig en vaak weet je dus (te) weinig over de effectiviteit van het apparaat dat je wilt kopen. Dan kun je alleen nog proefondervindelijk vaststellen of het apparaat goed werkt of niet, het liefst natuurlijk voordat je het aanschaft.

Comments


Gerelateerde artikelen