Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Injectables worden vaak aangeprezen als snelle en makkelijke oplossing voor rimpels en volumeverlies. Snel is deze aanpak zeker, maar makkelijk? We zien en horen helaas maar al te vaak over wat er fout kan gaan. Als schoonheidsspecialist kun je je klant helpen bij het vinden van een kundige en betrouwbare behandelaar. Met onderstaande tips kun je stapsgewijs nagaan of het goed zit.

1: Is de behandelaar een arts?

Iemand die injectables inspuit, moet op zijn minst arts zijn en BIG geregisterd. Dit kun je checken op bigregister.nl. Helaas zie ik nog steeds mensen op mijn spreekuur die behandeld zijn door een NIET-arts. Ook al zijn de prijzen lager: het is niet slim om hiervoor te kiezen. Werken met injectables vergt veel kennis en ervaring. Ga daarom altijd voor veiligheid!

2: Is de behandelaar NVCG-lid?

Het is een pluspunt als de arts is aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde). Alle NVCG-leden moeten de nieuwste technieken volledig beheersen en perfect op de hoogte zijn van de laatste productontwikkelingen. Maar zij moeten ook sociaal vaardig zijn, zodat zij hun cliënten kunnen helpen een verstandige keuze te maken. Een geregistreerd lid van de NVCG wordt door visiteurs bezocht en moet laten zien dat hij/zij vaardig en kundig is. Ook wordt beoordeeld of de arts de veiligheid in acht neemt. Een belangrijk punt! Een overzicht van alle leden is te vinden op nvcg.nl.

3: Heeft de kliniek een ZKN-keurmerk?

Zoek uit hoe lang de kliniek al bestaat en of de kliniek een ZKN-keurmerk heeft. Dit kun je checken op zkn.nl. Het ZKN-keurmerk staat voor een hoge kwaliteit van medische zorg, korte wachttijden en een efficiënte en persoonlijke, medische behandeling. Een kliniek zonder keurmerk is niet per se een slechte kliniek, maar zonder keurmerk heb je daarover geen zekerheid.

4: Welk product wordt er gebruikt?

Informeer naar het merk van de producten (injectables) die gebruikt worden. Het is belangrijk dat klanten precies weten wat er in hun gezicht geïnjecteerd gaat worden. Ook moeten zij de behandelend arts inlichten over eventuele eerdere behandelingen. Immers: niet alle middelen kunnen zomaar met elkaar ‘gemengd’ worden. Vraag de arts na elke behandeling te noteren wat hij heeft ingespoten en hoeveel. Zo’n injectablespaspoort is nodig bij een volgende behandeling.

Heb je nog andere vragen? Stel ze hieronder aan mij via het reactieformulier.

Dit artikel is geschreven door Franca van de Smit, voormalig cosmetisch arts Velthuis Kliniek.

Comments


Gerelateerde artikelen