Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Bij regelmaat maak ik een afspraak bij een schoonheidssalon of  instituut die me door hun website verleiden om een bezoekje te gaan brengen. Ik leer graag van anderen. Dit keer deel ik mijn ervaring die ik onlangs had bij een nieuw medisch-esthetisch instituut gelegen in het centrum van een grote stad.

Het instituut ziet er prachtig uit. Bij binnenkomst zie ik niemand, dus ik neem plaats en wacht af.  Ik zie dat er in de gang meerdere salonruimtes zijn. Na ongeveer 5 minuten komt er een jonge dame aanlopen, ze geeft me een hand en stelt zichzelf voor. Ze is vriendelijk maar  ziet er onverzorgd uit. Groene nagellak die afgebladderd  is, haar kapsel slordig opgestoken en ze draagt geen make-up. Ze begint professioneel met een intake gesprek waar ik mijn wensen aan kan geven.

We lopen naar de salonruimte en ik neem plaats op een massagebank, geen heerlijke ligstoel dat is wel jammer. Liggend op deze bank kijk ik recht in een felle lamp die boven aan het plafond hangt en de muziek is niet echt rustgevend. Tot nu toe nog weinig positiefs maar ik neem me voor om toch heerlijk te gaan genieten van de behandeling. In de ruimte is geen water, wat op zich geen probleem hoeft te zijn maar wat schetst mijn verbazing:  De gehele behandeling wordt met dezelfde bak water gedaan, geen warme compressen en geen schoon water om het masker of de massagecrème af te halen. Ondanks dat ik een anti-ageing behandeling heb gevraagd was dit een standaard klassieke behandeling zoals op school wordt aangeleerd. Zou ze nog studente zijn?

Toch is dit voor mij een positief  bezoek  geweest omdat ik erachter kwam dat het gras daar niet groener was.  Ik raad jullie aan om minstens 3 x per jaar een bezoek te brengen aan een salon waar jij nieuwsgierig naar bent.  Je kan er inspiratie van krijgen of je komt erachter wat je zeker niet moet doen in jouw salon.

Dit artikel is geschreven door Marie-Louise Billekens.

Comments


Gerelateerde artikelen