Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

De authentieke Thaise massage is niet weg te denken uit de Thaise cultuur. De massage stamt uit het oude Thailand van zo’n 2500 jaar geleden. Het is onderdeel van de Thaise spirituele en medische traditie en is een van de oudste geneesmethoden. De Thaise massage is de enige massagevorm die in Thaise ziekenhuizen mag worden toegepast. De authentiek Thaise massage is gevormd met invloeden uit India, China, Zuidoost-Azië en kent onderdelen vanuit yoga.

In 1767 is veel kennis over de massage verloren gegaan tijdens de brand in Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Enkele jaren later heeft de toenmalige koning opgedragen om alle kennis die er was over de massagevorm, in steen vast te leggen.  Wie in Bangkok de Wat Pho tempel bezoekt, vindt deze kennis daar nog steeds terug.  In de tempel zijn de muren beschilderd met afbeeldingen. Deze afbeeldingen werden vroeger gebruikt als lesmateriaal.

De Thaise massagevorm  is een van de oudste vormen en wordt omschreven als een gift voor het lichaam, de geest en het gevoel. De ontvanger en de masseur hebben beide losse, comfortabele kleding aan. Zij zijn niet naakt, wat door de meeste mensen wel gedacht wordt.

De invloeden van yoga zijn terug te zien in de verschillende posities waarin het lichaam wordt gezet. De masseur masseert het lichaam met zijn handen, duimen, voeten, elle bogen en soms met zijn gehele lichaam. Hij houdt zich bezig met drukpunten van het lichaam. Deze punten worden in Thailand Sen genoemd, er zijn ongeveer 72.000 sen in het lichaam.

De massage zorgt voor een verlichting van verschillende kwalen, denk hierbij aan astma, migraine en gewrichtspijn. Naast de fysieke verlichting geeft de massage ook spirituele en geestelijke verlichting.  De ontvanger voelt zich meer bewust van zijn eigen lichaam en geest.

Comments


Gerelateerde artikelen