Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De Kerstdagen mogen dan net achter ons liggen, de winter gaat voorlopig nog wel even door. De grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten, de wind en de kachel zijn een aantal factoren die grote invloed hebben op de huid. Daarom is het erg belangrijk om in deze periode onze klanten te adviseren hoe ze hun huid goed de winter door helpen.

Een aantal belangrijke tips om mee te geven aan de klant voor de koude winterperiode:

– Temperatuurschommelingen zorgen voor vatvernauwing en uitzetting van de bloedvaten. Dit kan rode vlekken en een schilferige huid veroorzaken en ook couperose verergeren. Adviseer de klant daarom de juiste producten te gebruiken om de huid voor te bereiden op deze temperatuurschommelingen.

–  De huid rondom de ogen verdient dit seizoen extra aandacht. Weinig talgkliertjes en gebruik aan onderhuids vetweefsel draagt bij aan voortijdige veroudering van de huid. Een speciale oogcrème is dus beslist geen overbodige luxe.

– Vaak wordt de huid in de winterperiode valer. Om de huid weer in goede conditie te krijgen, kun je bij de klant een peeling uitvoeren. Ik adviseer een biologische peeling te gebruiken, waardoor er geen vervelling, rode huid of pijn zal ontstaan. Deze peeling kan het hele jaar door gebruikt worden en is geschikt voor alle huidtypen.

– De klant is zich er vaak minder bewust van, maar ook in de winter is het erg belangrijk om een crème met factor aan te brengen. Ondanks de bewolking en de lagere temperaturen, is het belangrijk om een uv-filter te gebruiken. Zeker op skivakantie is dit van groot belang, door de weerkaatsing van de zon neemt de UV-straling met 25% toe.
TIP: Tegenwoordig zijn er beschermende, gekleurde zonnecrèmes die de huid beschermen tegen dagelijkse stress veroorzaakt door UV lichtstralen en vrije radicalen.

Wist je dat?
In de winter zijn de zweet- en talgklieren minder actief. Ook bij een vette, acnehuid is het dus belangrijk om goed te blijven hydrateren.

Vriendelijke groet,
Iwona Hettinga, directeur Neoderma Hettinga Benelux

Comments


Gerelateerde artikelen