Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Deze maand is Elize de Visser van Skin a Lize onze heldin van de maand maart 2017. Ze wordt in het zonnetje gezet door La Phyto Benelux

In 2015 heb ik mijn diploma voor schoonheidsspecialiste behaald, met mijn uitgebreide medische achtergrond, en ruime kennis over de huid, dacht ik, “dat doe ik wel even”. Vlak na mijn opleiding kwam ik er steeds meer achter dat de huid helemaal niet zo simpel in elkaar zit. Het is het grootste orgaan van ons lichaam. Alle invloeden van binnen en van buiten kunnen reacties op de huid veroorzaken. Onze huid weerspiegelt daadwerkelijk onze innerlijke gezondheid.

Oprichting van mijn bedrijf, Skin a Lize

Ik besloot om in mijn woonplaats Middelburg, een huidverzorgingsadviesbureau , Skin a Lize, op te richten. Ondanks dat er veel fantastische salon merken zijn, die goede trainingen aanbieden, blijkt er toch behoefte te zijn aan uitgebreidere kennis. Mijn adviesbureau biedt de mogelijkheid om kennis te verbreden. We gaan dieper in op specifieke huidaandoeningen. Hierdoor werk ik ook samen met allerlei specialisten, we verdiepen ons in huidverzorgingsmerken die door middel van zuivere extracten huidverbeterend werken.

Samenwerking met La Phyto Benelux

Op deze manier heb ik het merk La Phyto ontdekt. La Phyto is een merk dat de klant behandeld vanuit een gepersonaliseerde cosmetische benadering. Er wordt naar de achterliggende oorzaak van het huidprobleem gezocht en deze wordt opgelost. Er wordt gewerkt volgens de filosofie die gebaseerd is op de kennis van de Chinese geneeskunde (aromatherapie, reflexologie, chrono- en chromo therapie).

De Chinese geneeswijze

De Chinese geneeswijze gaat er van uit dat huidproblemen worden veroorzaakt door een verstoring van het yin- en yang evenwicht in het lichaam. In de zomer voelt de huid heel anders aan dan in de winter…weten we eigenlijk wel echt hoe we daar mee om kunnen gaan? De laatste tijd zien we dat de Chinese geneeskunde steeds vaker wordt toegepast in producten. TCM krijgt in het westen langzaam maar zeker een plaats in huidverzorging.

Ook wordt er bij La Phyto geen gebruik gemaakt van synthetische kunstmatige stoffen (bv parabenen) Belangrijk, want deze stoffen kunnen op de lange termijn schadelijk zijn voor de gezondheid. Ze beschadigen onze barrière, waardoor huid problemen ontstaan.

Mijn werkwijze

Skin a Lize wordt ingeschakeld door verschillende bedrijven, ziekenhuizen, salons en apotheken, voor een volledig en specifiek huidverzorgingsadvies, ook bij open dagen of een ladiesnight.

Ik verzorg allereerst een huidtherapeutische inspectie. We bekijken de conditie van de huid, het huidtype en onderzoeken de oorzaak van eventuele klachten. Vervolgens geef ik de klant een persoonlijk huidverzorgingsadvies. Wat kan ze wel doen en wat beter niet? Vaak zijn het eenvoudige veranderingen in verzorging waardoor de huid aanzienlijk verbetert.

In de praktijk gebeurt het helaas nog heel vaak dat de huid barrière kapot gemaakt wordt, door het gebruik van te agressieve cosmetica, of door te lang en te heet douchen.

Een goed huidverzorgingsproduct biedt precies die werkzame stoffen die nodig zijn om de huid in goede conditie te krijgen.

Comments


Gerelateerde artikelen