Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Zodra het voorjaar in zicht komt wordt het tijd waarin we onze dikke wintersjaals inruilen voor de eerste warme zonnestralen en ook onze hals weer meer laten zien. Maar wat als daarmee rimpels en verslapping in de hals of op het decolleté van je klant zichtbaar worden? Zouden de meeste vrouwen ze dan niet liever zo snel mogelijk weer willen verbergen?

Denk daarom eens aan een speciale (voorjaars)behandeling voor de hals. De hals wordt namelijk vaak vergeten, terwijl dit juist een van de gebieden is waar de eerste tekenen van veroudering verschijnen.

“Je hals is zeer gevoelig voor vroegtijdige veroudering, maar wordt vaak over het hoofd gezien.”

We geven veel aandacht aan ons gezicht en haar, maar vergeten vaak waar het allemaal op leunt: de hals en natuurlijk het decolleté. Terwijl dit (naast het gezicht en handen) juist het gedeelte van het lichaam is dat het snelst veroudert. Tijdens de jeugdjaren heeft iedereen een strakke, gladde en elastische hals zonder plooien of rimpels. Naarmate men ouder wordt, zal ook de hals verouderen. Ongeacht de zorg die we geven aan de huid op het gezicht, zullen de horizontale plooien, de textuurverandering, rimpels en verlies aan definitie langs de hals en kaaklijn de algehele uitstraling verouderen.

Hoe snel de hals veroudert, verschilt van persoon tot persoon en is van vele factoren afhankelijk. In de eerste plaats spelen erfelijke of familiale factoren een rol. Daarna is langdurige blootstelling aan zonlicht de meest voorkomende externe oorzaak van versnelde veroudering van de halshuid. Door inwerking van de UV-stralen worden de elastische vezels van de huid aangetast en treden rimpels sneller op. Andere factoren die de veroudering van gelaat en hals versnellen zijn roken, veel alcohol en weinig slapen.

Het verouderen wordt op verschillende manieren ervaren. Sommige mensen vinden dat deze veranderingen in de hals bij de leeftijd horen. Anderen willen er zo lang mogelijk jong blijven uitzien. De aard van het beroep alsook sociale en maatschappelijke factoren kunnen hierbij een rol spelen.

“Maak eens een leuke actie van een halsbehandeling en communiceer het via je nieuwsbrief en de sociale media.”

Maak eens een speciale voorjaarsbehandeling specifiek voor de hals. Combineer bijvoorbeeld een reiniging van de hals met een scrub en een peeling en sluit vervolgens af met een masker en een hals crème. Maak een leuke actie van de behandeling en communiceer het via de nieuwsbrief en de sociale media. Dit kennen veel klanten nog niet, en dat maakt het bijzonder!

Dit artikel is geschreven door Greet Hoedeman, eigenaresse Beauty Inn & Beauty Injection

Comments


Gerelateerde artikelen