Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een paar jaar geleden startte de trend om ‘grijs’ als kleur bij de kapper te kiezen. Mooi stralend grijs dat je met een blauwshampoo in de juiste toon houdt, ook als je nog maar in de twintig bent. Wanneer je van nature grijs begint te worden, voelt het echter vaak niet als ‘trendy of mooi’. Mede door de jarenlange ‘tussenfase’ waarin je eigen haarkleur doffer wordt en de grijze haren steeds meer zichtbaar zijn. Je haar verven is de optie die het overgrote deel van de vrouwen dan ook als oplossing kiezen. Maar welk probleem moet er eigenlijk opgelost worden? De wereldwijde #SilverSister movement is in opmars: vrouwen van verschillende leeftijden laten hun geverfde haar uitgroeien, waaronder schitterende zilvergrijze lokken tevoorschijn komen.

In Nederland zijn Anouk Brinkman (journalist, stembevrijder en creatief ondernemer) en Marcella Veldhuis-Andringa (stijlinspirator voor ondernemers en pro’s, spreker en vakdocent) een geweldig project gestart onder de naam Gorgeous Grey. Zij zijn, beiden inmiddels voorzien van prachtige grijze lokkken, een groot voorstander van het laten zien van je grijze haren: “Dat lijkt misschien eenvoudig, maar het proces gaat vaak gepaard met veel weerstand en negatieve reacties. Want vrouwen met grijs haar worden nog steeds gezien als oud, minder aantrekkelijk of onverzorgd. Maar wie een flinke portie moed, lef en geduld heeft, weet dat deze opvattingen uiteindelijk ombuigen naar positiviteit en zelfomarming”, aldus Marcella. Uit dat proces komen prachtige verhalen voort. Verhalen die inspirerend zijn voor elke vrouw, menen de initiatiefnemers. Afgelopen week behaalden zij via een Crowdfunding actie hun investeringsdoel om met een Gorgeous Grey magazine op de markt te komen. 

Wie zijn deze nieuwe rolmodellen die Anouk en Marcella inspireren? “Via sociale media, in ons eigen netwerk en op straat verzamelden we een diverse groep vrouwen met natuurlijk grijs haar. Samen vertegenwoordigen ze vijf generaties vrouwen en alle haartypes die je maar kunt bedenken. Met de 31-jarige foodblogger Jonneke van Mooncake als jongste van de groep greys en de Leeuwarder balletdocent Nynke mag zich met haar 71 jaar onze oudste Gorgeous Grey noemen. Daartussenin zit ons adembenemende covermodel Laura (34) die haar lange lokken nooit heeft geverfd en tegen de stroom in haar grijze haren al op haar 20ste omarmde. Maar ook de dappere Anja (43) met een ultrakort kapsel en haar eerste grijze haren ontdekte na een intensief ziektetraject met chemokuren en bestralingen. Of Bernette (56) die jarenlang twijfelde of ze wel of niet voor grijs zou gaan en vervolgens een engelachtige witte haarkleur ontdekte. Ook Marga Miltenburg, directeur van ZijSpreekt, een sprekersbureau voor vrouwen, behoort tot onze inspirerende Gorgeous Grey rolmodellen.”

En de dames zelf? Marcella stopte op haar 40ste met verven van haar haar en Anouk liet op haar 36ste de laatste geverfde lokken afknippen, na een uitgroeiproces van twee jaar. ‘We hebben allebei ervaren dat je door te kiezen voor grijs haar je krachtig voelt, niet als ouder wordt gezien maar juist als authentiek, puur en onderscheidend. Het is letterlijk en figuurlijk een transformatieproces van de rups die ontpopt tot een vlinder. En dat gevoel gunnen we elke vrouw.’ Overigens benadrukken de dames: we zijn geen anti-verfpolitie. Stoppen met kleuren, betekent niet stoppen met verzorgen. 

Hoe kijk jij aan  tegen deze beweging vanuit Beauty? Durf jij het aan om je grijze lokken tevoorschijn te laten komen? Wij houden in ieder geval Georgeous Grey en de #SilverSister movement in de gaten en laten het weten als je het magazine kunt bestellen voor in je salon als inspiratie! 

Foto’s: Henk Bleeker

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Gerelateerde artikelen