Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

In Google wordt veelvuldig gezocht naar ‘goedkope botox’ of ‘korting injectables’. Niet gek, want een botoxbehandeling is kostbaar. Maar Botox voor een spotprijs? Dat klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het vaak ook. En niet zonder risico.

Helaas worden mensen vaak tot een botoxbehandeling verleid met marketingstunts, zoals kortingsacties via Groupon of door artsen die bijklussen met behandelingen voor een zacht prijsje. Slecht uitgevoerde behandelingen geven slecht resultaat, en mogelijk nare ontstekingen of onnatuurlijke gezichtsuitdrukkingen. Het verkeerd inbrengen van injecties kan ook leiden tot beknelde zenuwen en problemen met de doorbloeding en zelfs blijvende schade opleveren.

Misleiding met verdunde Botox en nep-‘botox’

Consumenten lopen niet alleen risico’s door ondeskundige behandelaars. Ze worden ook regelmatig bedonderd met de gebruikte producten. Goedkope Botox betekent vaak “verdunde Botox”, waardoor het goedkoop aangeboden kan worden. Logisch dat het resultaat tegenvalt en minder lang zichtbaar is. Dat “Botox” een merknaam is weten ook maar weinigen. De naam Botox is zo bekend dat het vaak gebruikt wordt voor alle concurrerende merken. Op die manier stunten klinieken ten onrechte met goedkope ‘Botox’, terwijl zij eigenlijk een goedkoper alternatief gebruiken.

“Schoonheid is een serieuze zaak”

Dr. Catharina Meijer wil een einde maken aan deze wanpraktijken. Als voorzitter van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) maakt zij zich hard voor de kwaliteit van het vak en goede voorlichting voor de consument. De vereniging stelt hoge eisen aan klinieken en artsen. De consument moet weten waar een betrouwbare kliniek aan moet voldoen. Het gaat immers om hun uiterlijk en hun veiligheid. “Het is tijd voor eerlijke, feitelijke informatie over cosmetische behandelingen, de mogelijkheden, de te verwachten resultaten en de risico’s. Sommige mensen verwachten wonderen, anderen hebben een schrikbeeld van wanprestaties van onkundige artsen.”

Wil je weten hoe je je klant het beste kunt adviseren, lees dan het artikel ‘Hoe adviseer ik een betrouwbare injectable arts‘.

Comments


Gerelateerde artikelen