Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Na al het wisselvallige weer zijn de vooruitzichten voor de komende dagen en vooral het weekend een stuk beter! Nederland wordt in het zonnetje gezet. Om de huid te beschermen tegen zonnebrand en zonschade is insmeren met zonnebrandcrème noodzakelijk. Helaas wijst onderzoek uit dat tweederde (65 procent) van de consumenten niet weet dat er zeven theelepels zonnebrandcrème per smeerbeurt nodig zijn voor het goed beschermen van gezicht en lichaam.

De juiste hoeveelheid zonnebrandcrème

Om de bescherming te krijgen die de zonnebrandcrème belooft te geven, dien je de crème vrij dik op de huid aan te brengen. Zuinig smeren geeft een veel lagere beschermingsfactor dan op de verpakking vermeldt staat. Adviseer je klanten om zich in te smeren met 7 theelepels zonnebrandcrème per smeerbeurt:

1 voor gezicht en hals

2 voor armen en schouders

2 voor borst, buik en rug

2 voor benen en voeten

Heb je niet voldoende aan de geadviseerde theelepels? Onthoud dan dat je beter te veel en te vaak dan te weinig kunt smeren!

De juiste volgorde

Omdat zonnebrandcrème vaak pas na circa 30 minuten optimaal werkt, is het verstandig de crème op tijd aan te brengen. De juiste volgorde om in te smeren is:

  • zonbescherming
  • huidverzorging
  • make-up

Doorgaans breng je dus eerst de zonbescherming aan en daarna pas de dagverzorging. Dit kan per merk wel verschillen. Check goed de verpakking en volg het advies dat daar wordt gegeven.

Hoe vaak moet ik smeren?

De kwaliteit van zonnebrandcrèmes is de laatste jaren sterk verbeterd, maar de beschermende factor neemt tijdens het zonnen af. Dit wordt versneld door het dragen van kleding en door te zwemmen. De ‘waterproof’ zonnebrandcrèmes blijven beter op de huid zitten, maar toch is het ook dan belangrijk om de huid om de 2 uur in te smeren.

Hogere factor

Helaas denken veel mensen nog steeds dat wanneer je een zonverzorgingsproduct met bijvoorbeeld SPF30 gebruikt, je niet meer bruin wordt. Dit is een fabeltje. Bescherm je huid en geniet langer van een mooie bruine teint!

Veel zonplezier!

Dit artikel is geschreven door Birgitta van der Linden (als contentmanager van Beautyspot.nl)

Comments


Gerelateerde artikelen