Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Onlangs was ik een weekend bij vrienden aan de Côte d’Azur en ook hier was het koud en sneeuwde het voor het eerst in jaren. Voor veel Françaises dé gelegenheid om hun glamoureuse winter outfits uit de kast te trekken. Zwierige capes, grote al dan niet, fake bontmutsen en trendy laarzen sierden het straatbeeld. Ondanks de sneeuw en het sombere weer liepen de dames toch met het laatste model zonnebril en natuurlijk als finishing touch rode lippenstift.

In de etalages op Boulevard de la Croisette in Cannes vergaapte ik mij aan de vrolijke voorjaarsmode van alle grote labels, heerlijk. En als volgende week de zon weer schijnt en de temperatuur omhoog geschoten is aan de Riviera, dan loopt tout Zuid-Frankrijk in het geel met zwart of roze en groen met bij passende sac poudre! 

Trending topics

Natuurlijk heb ik alle voorjaarsmake-up uitgebreid bekeken. Nou, als er iets trending is dan zijn dat wel producten om permanente make-up te imiteren. Potloden en lippenstift om het effect van een getatoeëerde lipliner na te maken en wimperstukjes met latexlijm om ook een avondje wimperextensions te hebben. En verder zag ik allerlei producten om wenkbrauwen à la 2018 te maken en mooie items om een gezonde nude glans op de huid te creëren. Zelfs zag ik een doosje om sproetjes na te maken!

Dress to impress

Niets is leuker dan ieder voorjaar je look voor de komende zomer te bepalen en dat zouden wij Nederlandse vrouwen eens wat vaker moeten doen en niet alleen maar als je jong bent. De Franse vrouw ziet er ongeacht haar leeftijd super modieus uit en geniet daar ook intens van. Dat zie je meteen. Je écht aankleden om ergens op een terrasje of trendy restaurant een glas wijn, cappuccino of chocolat chaud te consumeren. Ik heb nu weer eens gezien hoeveel aandacht en zorg er besteed wordt aan het uiterlijk. Dan maakt het niet uit of ze shoppen in Nice bij de grote merken op de Boulevard des Anglais of in het moderne winkelcentrum Polygone. Het is dus niet de prijs, maar het gevoel voor presentatie dat men wil uitstralen: elk detail moet kloppen en het liefst tot in de nageltips verzorgd.

Modebewust?

Ik vond het ondanks het vreselijke weer een inspirerend weekend en weer thuis ga ik mijn garderobe en make-upplek op orde brengen en alle gekochte producten een mooi plekje geven. Nu moet ik natuurlijk wel straks met een gevoelstemperatuur van minus 12 en windkracht acht mijn hond uit gaan laten en of ik er dan zo modebewust uitzie?! Maar ik ga mijn best doen en er in elk geval van genieten met een big smile op mijn gezicht, want dat blijft toch de beste beauty accessoire en die is nergens te koop!

Comments


Gerelateerde artikelen