Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een van de vele wensen van beursbezoekers is dat er tijdens de beurs gezonde voeding verkrijgbaar moet zijn. En beautyprofessionals zijn nog kritischer dan de gemiddelde beursbezoeker, want zij weten dat goede voeding bijdraagt aan een mooie huid. 

Degene die ervoor zorgt dat er op onze beautybeurs lekkere, verantwoorde voeding verkrijgbaar zal zijn is Piet van den Bosch, chef-kok bij Jaarbeurs. Hij is niet alleen verantwoordelijk voor het assortiment bij de beurzen, maar verzorgt ook de partycatering en de diners bij de musicals in het Beatrix theater. Zo heeft hij laatst nog gekookt voor Chantal Janzen en Irene Moors. Wat gaat hij op de eerste Beautyspot.nl live edition serveren? 

Piet heeft er goed over nagedacht en hij is eruit. Op 12 en 13 september zullen er onder andere een soepje van botersla, een Beautyspot.nl broodje voor een mooie huid, biologische broodjes met beleg uit de regio en een frisse fruitsalade op het menu staan. Piet legt uit waarom hij voor deze gerechten gekozen heeft. 

Beautyspot.nl broodje

“Wij hebben zorgvuldig gekeken naar de ingrediënten van de producten die we gaan serveren. We hebben gekozen voor brood van Carl Siegert. Dat is biologisch brood dat op ambachtelijke wijze geproduceerd wordt. Carl Siegert heeft in Nederland een aantal velden waarop hij zijn graan laat verbouwen en hij laat zijn graan ambachtelijk malen door een molenaar. 

Voor de beautyprofessionals heb ik een speciale sandwich ontwikkeld. De basis voor de sandwich is het biologische Waarlandenbrood dat het EKO en SKAL keurmerk mag dragen.  Dit biologische brood is volgens mij het brood zoals God het bedoeld heeft toen hij het brood maakte. Je bakt het brood en daarna laat je het een paar uur met rust waardoor de smaak van het brood zich optimaal kan ontwikkelen. Je proeft een klein zuurtje, het heeft een bite, het is robuust, het heeft een heerlijke geur en het bevat geen toegevoegde ingrediënten zoals broodverbeteraar, het is puur natuur. 

Dit brood wordt belegd met een laagje gerookte kipfilet. Een perfecte smaakmaker die niet al te veel calorieën bevat. Een van de belangrijkste ingrediënten op het broodje is avocado. En dat is niet voor niets. Een avocado bevat vitamine B2 en C en bètacarotenoïden waarvan bewezen is dat ze bijdragen aan een mooie huid. Nieuw onderzoek suggereert zelfs dat avocado olie helpt om het verouderingsproces te vertragen. Redenen genoeg om deze heerlijke vrucht op deze sandwich te gebruiken. Voor de kleur en de smaak heb ik ook nog tomaat van Mijn Boer en een magere yoghurtdressing toegevoegd. En de combinatie van al deze gezonde ingrediënten maakt het broodje overheerlijk, want dat vind ik als chef-kok natuurlijk het allerbelangrijkste. En we hebben een speciale aanbieding gemaakt: Beautyspot.nl broodje met een flesje Sourcy blauw voor € 6,75.

Belegde broodjes

Ik ben voorstander van het gebruik van regionale producten. Onze kaas halen wij bij kaas- en zuivelboerderij Doruvael: boerenzachte kaas uit het Groene Hart. De jams en chutneys komen van Kitty ‘s jam. Zij maakt volgens eigen receptuur heerlijke jams die bestaan uit 80% fruit en niet met suiker worden gemaakt, maar met honing of appeldiksap.

Soepje van botersla

Chantal Janzen en Irene Moors vonden het soepje van botersla, een Hollandse romige en lichtpittige soep, die ik voor ze gemaakt heb heerlijk. En dan lijkt me dan ook een goed idee voor de beautybeurs. We trekken een heldere bouillon van verse groenten, sla en een bouquet garni en brengen deze op smaak. Net voor het serveren monteren we de soep op met kleine klontjes ongezouten roomboter en een brunoise van komkommer. Deze licht gebonden velouté is prima voor de lijn en is een keer wat anders. Ik vind het leuk om de beursbezoekers ook graag eens een keer verrassen. 

Verse fruitsalade

Vitamine C is nodig voor de aanmaak van collageen en werkt als antioxidant. Daarom denk ik aan een lekkere, frisse fruitsalade, want dat zal bij de dames ongetwijfeld in de smaak vallen. De meloenen zijn in september lekker op smaak en kunnen vers aangeleverd worden. Denk aan een melange van watermeloenen, Guadeloupe meloenen, mango, kiwi en ander fruit. Ik houd er niet van om aan het eind van het seizoen  fruit te gebruiken dat lang in de opslag heeft gelegen in koelhuizen.

Wil jij genieten van de gezonde gerechten en happen die chef-kok Piet van den Bosch ons geadviseerd heeft? Bezoek dan de Beautybar, de Beauty Vip lounge op de Beautyspot.nl live edition. Koop hier je kaarten

* Dit artikel was ook te lezen in de Beautyspot.nl print edition herfst 2015

Comments


Gerelateerde artikelen