Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

We maken deze weken kennis met de genomineerden voor de Beauty Awards van 2019. Lees hieronder hoe de genomineerden van de categorie Schoonheidsspecialist van het jaar (regio Zuid) de wedstrijd beleven! 

Fatima Adnane, Fatima Haar en Huidverzorging
Waarom ik deelneem aan deze vakwedstrijd? Omdat ik weet dat ik er nu klaar voor ben en omdat ik trots ben op mijn salon. Ik heb veel ervaring opgedaan in mijn beroepspraktijk en presenteer mezelf nu graag en wilde me laten toetsen door een deskundige jury.
Ik had een droom: ik wilde dokter worden. Als 16-jarig meisje kwam ik in Nederland en werkte als schoonmaakster in het Dijkzigt-ziekenhuis. Ik kreeg daar de kans in de snijkamer te werken. Met een wit schort aan voelde ik mij een beetje dokter; het contact met dode lichamen en hun huid vond ik fascinerend. Jaren later kwam ik op een open dag van de opleiding tot schoonheidsspecialist. Ik zag wederom witte jassen en een vakgebied dat zich richt op de schoonheid van de huid… en ik was verkocht. Met de deelname aan de Beauty Awards 2019 heb ik nu opnieuw een droom: de award winnen! Ik heb hier in vele jaren naartoe gewerkt. Met mijn passie voor mijn vak, mijn vakvrouwschap en ervaring in mijn praktijk weet ik dat ik niet alleen Een Beauty Award verdien als schoonheidsspecialiste, maar ook omdat ik de schoonheid van mijn vak wil uitdragen én een voorbeeld wil zijn voor iedereen met een droom.’ 

Jeanne van Rooij, Derma-Zone Huidinstituut
“Na jaren werken in deze mooie branche, en bij het 25 jarig bestaan van mijn instituut, wil ik mijzelf meten met de top van Nederland. Dat is de reden dat ik meedoe aan deze vakwedstrijd. Ik ben in al mijn vakjaren gegroeid als specialist en als ondernemer. Door mee te doen dwing ik mezelf uit mijn comfortzone te komen, zet ik mezelf in het licht en houd ik mijzelf de spiegel voor. De deename is voor mij een persoonlijk en professioneel leerproces en toetsingsmoment. Om hier te komen heb ik bergen verzet, heb ik gestudeerd, ervaring opgedaan, geïnvesteerd en groeimogelijkheden benut. Ik zie een nominatie, en natuurlijk winnen, als een start voor weer een nieuwe fase, waarin zich ongetwijfeld veel uitdagingen gaan voordoen. Daarmee wil ik mijzelf onderscheidend profileren in Son en Breugel en omstreken.
Waarom ik moet winnen?  Ik onderscheid me van andere specialisten doordat ik werk vanuit een eigen professionele visie die overal in doorklinkt en die door klanten zeer gewaardeerd wordt: de “Jeanne”-manier van werken. De uitgangspunten zijn daarbij dat de gezondheid van de huid centraal staat. Ik ben een “mensen-mens” en combineer goede zorg met persoonlijke aandacht, de cliënt staat centraal met zijn/haar wensen en verwachtingen. Ik maak van elke behandeling een beleving en zorg voor een rustige en veilige omgeving. Ik werk uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige producten en verkoop niets wat niet aan mijn eigen verwachtingen voldoet. Eerlijke voorlichting is een absolute voorwaarde voor mij. Ik heb een speciale aanpak op maat voor elk leeftijdscategorie, pubers, jong volwassenen, mensen in de bloei van het leven en mensen met levenservaring. En tot  slot sta ik open voor nieuwe ontwikkelingen en trends, maar volg ze niet klakkeloos op. Ik ben kritisch op wat past bij mijn instituut en mijn cliënten.

Maartje van Loon, Apprenza cosmedisch instituut
“Het meedoen aan de Beauty Award was voor mij altijd al een droom. Jaren heb ik in de zaal gezeten om mijn collega’s te supporteren. Elke keer zag ik de mooie awards en mijn collega’s vol trots op het podium staan en visualiseerde ik dat ik hier ooit ook zou staan. Helaas, bleef het jaren bij dromen alleen. Omdat ik met mijn Apprenza cosmedisch instituut net 5 min. over de grens in België gevestigd ben, kreeg ik continu te horen dat ik niet werd toegelaten tot deze Nederlandse wedstrijd. Maar in 2017 werden de reglementen aangepast en kon ik meedoen. Ik werd genomineerd en vond het  een geweldige beleving, maar greep net naast de award. Dit jaar bestaat Apprenza cosmedisch instituut 15 jaar en wil ik opnieuw mijn dromen najagen. 
Met het winnen van deze award zou ik; als beste professionele schoonheidsspecialiste nog meer mensen kunnen helpen ze van binnenuit te verrijken en hun een ultiem geluksgevoel te bezorgen waarbij hun eigenwaarde wordt vergroot en het belang van verzorging leidend is.
Ik ben van mening dat je als beste schoonheidsspecialiste jezelf continu moet blijven verbeteren, specialiseren en innoveren. Om op dit level te blijven moet ik mezelf ook continu persoonlijk blijven ontwikkelen, zodat ik de juiste positieve energie ook weer kan overdragen op mijn klanten en ze kan motiveren en coachen. Ik zou de Beauty Award moeten winnen, omdat ik zo’n professionele schoonheidsspecialiste ben inspireer ik hiermee mijn collega’s waardoor we samen het vak op een hoger level kunnen brengen. Voor mij  persoonlijke betekent het winnen van de award een kroon op mijn werk en het is een bevestiging dat ik het goed doe.”

0

Reacties


Gerelateerde artikelen