Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

"Wat een locatie zeg; dáár heb je echt geluk mee gehad!” “Ja, het kwam me ook zo maar aanwaaien hoor. En ik kreeg bij de huur de garantie voor succes.”

Ik heb zo’n hekel aan die mensen die er voor het gemak maar van uit gaan dat je overal  ‘geluk’ mee hebt gehad. “Je hebt echt geluk gehad met je medewerksters.” Dat ik deze mensen gericht zocht, zorgvuldig heb uitgekozen, intern heb opgeleid, dagelijks train, ze respecteer en ze een fijne werkomgeving biedt, dat telt even niet mee.

“Heb je het zo druk… ja logisch, je zit als een spin in het web hier hè?” Ja, maar je aanbod moet wel aanspreken en je moet wel voor tevreden klanten zorgen, die terug willen komen…

Maar goed, ik moet toegeven, ik zit op een toplocatie met 3 prima medewerksters en we hebben het lekker druk. Dat is waar. Alleen zal ik elke dag weer het geluk moeten afdwingen.

Wellicht bekijk ik de zaken van een andere kant. Met mijn commerciële achtergrond ben ik gewend in verkoopresultaten te denken en me niet te laten verleiden tot vooroordelen.

Vanzelfsprekend moet de behandeling die je geeft kloppen en op en top kwaliteit zijn en dat zit hem niet alleen in de behandeling zelf. Ook de omgevingsfactoren tellen mee. Neem de jas aan, heet hartelijk welkom, ruikt het lekker, is het schoon, is de muziek gepast, straal je zelf, staat alles klaar. Hoe vaak kom je niet ergens waar je het gevoel krijgt van, “O jee een klant, dat ook nog, ik was net zo lekker mijn potjes aan het afstoffen.”

Niet dat ik me verbeeld de wijsheid in pacht te hebben. Maar een blik vanaf de zijlijn kan je vaak op nieuwe ideeën brengen of verhelderend werken. En dat is mijn enige bedoeling. Vanuit mijn ervaring wat poneren, prikkelen en delen. Over wat ik zoal mee maak en vooral, hoe ik het geluk afdwing… elke dag weer.

Comments


Gerelateerde artikelen