Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Volgens mij heeft elke schoonheidsspecialist(e) een hekel aan buitenissig geluid in zijn of haar salon. Dit kan vooral spelen bij een salon in of aan huis. Er kunnen wel eens irritaties optreden bij het gezin; vooral als de kinderen op een leeftijd zijn dat stilte niet echt cool is en graag naar harde muziek luisteren.

Maar ook als je tijdens de massage ineens wordt geconfronteerd met een laagvliegende helicopter of vliegtuig. Dan ligt je klant in zijn stoel te schudden, en dat bevordert de rust ook niet. Wat kun je nu toch doen aan dit soort overlast?

Je kunt je eigen kinderen natuurlijk goed instrueren en aan je echtgenoot of partner vragen of de vaatwasser op een ander tijdstip leeggeruimd kan worden. Maar op het lawaai van buiten door derden heb je helaas weinig invloed.

Je zou eventueel de behandeluren kunnen aanpassen aan de tijden dat er bijvoorbeeld niet wordt gevlogen, maar dat is ook haast onmogelijk. Op de buurjongen met zijn motor heb je geen evenmin echt invloed. Hoe moet je er dan mee omgaan?

Probleem voor iedereen

Je denkt zelf waarschijnlijk dat dit een punt is voor veel mensen die in je stoel liggen, maar ik heb eens bij mijn eigen cliënten mijn oor te luisteren gelegd. Voor de meesten van hen is het geen enkel problem! Vaak horen ze het niet eens (behalve als er ruzie wordt gemaakt bij de buren bijvoorbeeld) en zijn ze meer ceconcentreerd op de massage en de muziek die je erbij draait, dan op de geluiden die voor ons, schoonheidsspecialisten, o zo hinderlijk zijn.

Maar probeer zo veel mogelijk dit soort van bijgeluiden wel te dempen in de salon. Ik heb ooit gezien dat een client een i-Pod kreeg met oordopjes, omdat dit het geluid wel verdoezelde, plus het voordeel hiervan was dat de klant  zijn eigen favoriete muziek kon horen.

Ik ben er ontzettend benieuwd naar hoe jij hier mee omgaat. Wat zijn jouw trucs? Zet ze hieronder via “Reageren”. Alvast bedankt!

Dit artikel is geschreven door Eric van Hulten, eigenaar schoonheidssalon voor mannen waar vrouwen ook welkom zijn.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen