Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Het thema van FNV Mooidag 2014 stond in het teken van de toekomst en er was dit jaar voor een wel heel passende locatie gekozen. Ruim 500 kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, pedicures, visagisten en wellnessmedewerkers stapten op 13 oktober 2014 aan boord van het legendarische cruiseschip het ss Rotterdam voor een dag vol nieuwe inzichten, inspirerende presentaties en praktische Look & Learns om koers te kunnen zetten naar hun eigen toekomst!

FNV nieuws

Na ontvangst werd de dag plenair geopend door dagvoorzitter en spreker Lorraine Vesterink die kans zag de zaal, zo vroeg in de morgen al, uit volle borst mee te laten zingen. In het interview daarna met FNV MOOI voorzitter Marga Patijn werden de deelnemers op de hoogte gebracht van het laatste FNV nieuws. Zo werd het heugelijke nieuws bekend gemaakt dat die ochtend een overeenkomst was getekend met voordeelpartner ‘De Administratie’ waar leden voortaan flinke korting krijgen op hulp bij de boekhouding en belastingaangifte. Ook de MOOI Academie breidt steeds meer uit en biedt een compleet aanbod voor professionals om zich te kunnen blijven ontwikkelen. Naast heugelijk nieuws, sprak Marga Patijn ook haar zorgen uit over de voorgenomen belastingwijzigingen van het huidige kabinet waarbij het lage BTW tarief voor kappers onder druk komt te staan. Ook het voornemen van de overheid om de VAR-verklaring te vervangen door de BGL (Beschikking Geen Loonheffing) en het onderzoek die de drie departementen SZW, EZ en Financiën uitvoeren voor een nieuwe definitie van ZZP hebben de volle aandacht van FNV MOOI. FNV MOOI zal zich hard blijven maken voor de belangen van zowel de werknemers als van de ZZP’ers in de uiterlijke verzorging en persoonlijke dienstverlening.

Inspirerende presentaties

Na de plenaire opening nam top spreker Richard van Hooijdonk het podium over om een energieke presentatie te geven over ‘the next step in digital’ en hoe de deelnemers daar op in kunnen spelen. Hoe dit moet, vatte hij samen met de woorden social, mobile en local. Lorraine Vesterink sloot het ochtendprogramma af met een inspirerende en muzikale presentatie over het belang van passie, positiviteit en vitaliteit in alles wat je doet.

Rond het middaguur stond een heerlijke scheepslunch klaar en ging de uitgebreide kennis- en belevingsmarkt, met leuke kortingen, van start. Zo demonstreerde Meesterbarbier Jan Heideman de rituelen en technieken van het scheren, was Beni Durrer aanwezig met de nieuwste HD make-up lijn, gaf uitgever Visavi een wedstrijd in visagie, gaven Visavi en Pivont Point informatie omtrent hun leermiddelen en stond Pimpter op de markt met een nagelprinter voor het aanbrengen van nailart. Samen met ruim twintig andere standhouders werd de markt een ware beleving.

Look & learns

In de middag gingen de twintig Look & Learns van start waar de deelnemers kennis konden maken met de nieuwste trends, ontwikkelingen en informatie op hun vakgebied. Zo was er onder andere de presentatie haarlijn najaar/winter 2014/2015 door Patrick Kalle, 3D kniptechniek door Marijke Paradiek, viltnageltechniek door Sheryl Djadoenath, bamboestokmassage door Rolf van Deursen, make-up trendpresentatie door Niels Jansen, 5 elementen gezichtsmassage door Liz Millenaar en Chinese voetmassage door Marga van Erp. Ook waren er volop Look & Learns die interessante informatie en nieuwe inzichten gaven op het gebied van bedrijfsvoering. Zo konden de deelnemers ook kiezen uit de Look & Learns ‘financiële tips & tricks’, ‘hoe ruikt jouw merk’, ‘herken je klant’, ‘starten als ZZP’ en ‘verleid je klant’. Al met al een overload aan informatie waar nog lang op geteerd kan worden!

Afsluiting

De MOOIDag 2014 werd in stijl afgesloten met een borrel, een bitterbal en de vrolijke deuntjes van muziektrio Captain Jazz. Tevens was er een loterij waarbij vele prijzen onder de deelnemers werden verloot. Een gezellig afsluiting van een enerverende dag. FNV MOOI bedankt iedereen die deze dag tot een succes heeft gemaakt en zet koers naar de FNV MOOIDag 2015!

0

Reacties


Gerelateerde artikelen