Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Ogen zijn letterlijk de eyecatchers van ons uiterlijk, wanneer we met elkaar spreken kijken we graag in elkaars ogen. Maar wanneer onder de ogen wallen of kringen zitten, dan wordt er toch vaak gedacht dat er iets aan de hand is; dat we vermoeid zijn of dat we verdrietig zijn, terwijl we misschien wel top fit zijn. Sommige mensen hebben dagelijks wallen of kringen en bij andere is dit tijdelijk. Er wordt veel gedaan om deze wallen en kringen weg te werken, zelfs ‘oma weet raad’ heeft tips, maar wat kunnen we onze klanten bieden bij wallen en kringen?

Verschil tussen wallen en kringen

Wallen en kringen zijn niet hetzelfde maar worden wel vaak in 1 adem genoemd. Wallen zijn ‘zakjes’ onder de ogen die bestaan uit vocht of vet waardoor de huid als het ware oprekt. Sommige wallen zijn tijdelijk, maar in sommige gevallen zijn deze blijvend en worden als storend ervaren. Wallen kunnen ontstaan door stress, vermoeidheid, veroudering, erfelijkheid, door vochttekort of door (langdurig) verdriet.

Kringen zijn donker van kleur en ontstaan bij de groef onder de wal, oftewel het greppeltje. Je kunt het grijze botvlies van de schedel zien en de blauwige bloedvaten, dat is de kring. Deze kleur kan genetisch bepaald zijn, maar ontstaat ook door een gebrek aan vocht, ingevallen onderoogleden, slechte voeding of leefgewoonten, zoals roken en teveel alcohol, maar ook ziektes zoals; Pfeiffer, een ijzertekort of eczeem kunnen kringen veroorzaken. Hierdoor wordt de huid onder de ogen dunner en kijk je als het ware door de huid heen.

Behandelingen bij wallen

Wallen bestaan voor een gedeelte uit vocht en kunnen we door middel van manuele lymfe drainage masseren. Hierdoor wordt het vocht opgenomen in de lymfebanen en afgevoerd via de nieren. Dit is een tijdelijke behandeling en moet dus veelvoudig en regelmatig worden uitgevoerd om wallen te verminderen.

Sommige lasers verbeteren de structuur en de elasticiteit van de huid waardoor wallen die als het ware zijn uitgezakt, verbeterd kunnen worden. Afhankelijk van de laser zijn hier meerdere behandelingen voor nodig maar in tegenstelling tot manuele lymfedrainage is dit wel blijvend, mits de oorzaak ook wordt aangepakt.

Omdat wallen ook uit vet bestaan kan plastische chirurgie een optie zijn waarbij direct onder het ooglid een snee wordt gemaakt waarbij vet en eventueel overtollig huid wordt verwijderd. Door deze ingreep ontstaat er tijdelijk vocht; oftewel oedeem, die middels manuele lymfedrainage weer afgevoerd kan worden.

Daarnaast werkt cafeïne, vochtafdrijvend, dus een heerlijk kopje koffie voor of na de behandeling doet ook wonderen.

Behandelingen bij kringen

Kringen missen vet en vocht waardoor je door de huid heenkijkt. Een behandeling bij kringen is een fillerbehandeling. Dit is gemaakt van een lichaamseigen stof; hyaleronzuur die de huid onder de ogen opvult waardoor je de groef niet meer ziet. Een filler blijft ongeveer 1 tot 1,5 jaar zitten.

Daarnaast kun je in plaats van koffie veel water adviseren om het vochtgehalte op peil te brengen. Ook crèmes waar antioxidanten in zitten dragen bij aan het afvoeren van afvalstoffen, Niet alleen goed tegen de kringen maar ook tegen huidveroudering.

Kortom, wallen en kringen verdienen dus wat extra zorg en aandacht, zodat de ogen weer de eyecatchers kunnen worden en niet de wallen of kringen.

Comments


Gerelateerde artikelen