Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Om je klanten een aangename ervaring in je salon te bieden, moet alles kloppen. Om zich prettig te voelen, is het van groot belang dat je cliënten het warm genoeg hebben. Een goede reden om stil te staan bij de warmtedeken die jij tijdens behandelingen gebruikt.

Warmte essentieel voor ontspanning

De mensen die jouw salon bezoeken, komen niet alleen voor een praktische behandeling, maar ook voor een ervaring. En natuurlijk wil jij dat die ervaring zo positief mogelijk is; alleen dan weten je klanten je ook in de toekomst te vinden. De juiste temperatuur speelt een belangrijke rol bij de manier waarop een schoonheidsbehandeling wordt beleefd. Klanten liggen tijdens een behandeling langere tijd stil in de behandelstoel. Zeker als die stoel niet verwarmd is, kan hun lichaam hierdoor afkoelen. Krijg je wel eens signalen van je klanten dat ze het niet warm genoeg hebben tijdens een behandeling? Dan is het aan te raden de aanschaf van een fijne warmtedeken te overwegen, of de keuze voor je huidige warmtedeken te heroverwegen.

Warmtedeken aangenaam én functioneel

Warmte is in de salon in de eerste plaats essentieel voor je klanten om zich te kunnen ontspannen. Er is echter ook een heel functionele reden om na te denken over wat de ideale temperatuur is tijdens de verschillende behandelingen. Als het menselijk lichaam afkoelt, komen er immers processen op gang om die afkoeling te compenseren. Een (te sterk) afkoelend lichaam is meestal geen ontspannen lichaam, dus warmte is wezenlijk voor een ontspannen behandeling. Ook zullen werkzame stoffen, bijvoorbeeld van een masker, beter hun werk doen op een warme huid. Niet voor niets worden cliënten bij een pakking ingepakt in een thermische deken (folie)! Bij kou vernauwen de bloedvaten, en dat komt de effectiviteit van de behandeling niet ten goede.

Persoonlijke voorkeur en budget

Een aangename temperatuur creëer je natuurlijk deels door te zorgen dat je salon in zijn geheel warm genoeg is. Een warmtedeken zorgt plaatselijk voor extra warmte. Welke warmtedeken jij kiest, hangt samen met je persoonlijke voorkeuren en je budget. 

Een kwalitatief goede handdoek die dik genoeg is kan een prima uitgangspunt zijn. Belangrijk is daarbij wel dat de handdoek groot genoeg is om het lichaam er in één keer mee af te kunnen dekken. 

Kies je voor meer comfort dan is de aanschaf van een elektrische deken aan te raden.  Let bij de aanschaf van een electrische deken op de volgende aspecten

  • Welk materaal? Fleece, polyesther, microvezel of katoen?
  • Hoeveel temperatuurstanden zijn er en kun je deze per zone regelen? Kun je de bediening eraf nemen als je deze in de wasmachine wil doen?
  • Is de deken voorzien van een oververhittingbeveiliging of automatische uitschakeling?
  • Is de deken wasbaar in de machine?

Een electrische warmtedeken is wel wat prijziger, maar biedt beslist veel comfort en heeft een luxe, professionele uitstraling.  Let er wel op dat ook een warmtedeken goed wasbaar moet zijn, hygiëne is immers van cruciaal belang!

Een comfortabele belevenis

Een wellnessbehandeling hoort een streling te zijn voor lichaam én geest; daarom kies je natuurlijk altijd voor stoffen die aangenaam aanvoelen en er prettig uitzien. Juist door ook aandacht te besteden aan dit soort zaken, bied jij je klanten een comfortabele belevenis waar ze voor terug komen!

0

Reacties


Gerelateerde artikelen