Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Begin dit jaar is de normcommissie ‘Veilig Tatoeëren en Permanente Make-Up (PMU)’ van start gegaan. De normcommissie werkt aan een Europese norm voor hygiënisch tatoeëren om veiligheid en internationaal werken in Europa te verbeteren. De commissie is nog opzoek naar specialisten en opleiders op het gebied van permanente make-up en leveranciers van tatoeagematerialen die willen meedenken over de inhoud van de norm.

De normcommissie bestaat op dit moment uit zestien leden van onder meer de tatoeëer- en PMU-branches, overheid en leveranciers van aanhangende producten. Voorzitter Thijs Veenstra is verheugd over de brede samenstelling: “De leden brengen zeer veel expertise en ervaring in zodat de Europese norm goed zal aansluiten bij de actuele praktijk in Nederland.” 

Er is echter nog ruimte voor uitbreiding in de commissie ‘Veilig Tatoeëren en Permanente Make-Up (PMU)’. Er wordt met name gezocht naar schoonheidsspecialistes met expertise op het gebied van permanente make-up, opleiders op het gebied van PMU en leveranciers van aanhangende producten.

De basis voor de nieuwe Europese norm is gelegd door samenvoeging van Nederlandse, Duitse en Britse normen. Dit is gunstig voor de Nederlandse tatoeëerder en PMU specialist omdat hun werkwijze zo min mogelijk hoeft te veranderen. Het geeft Nederland een invloedrijke positie, terwijl de Europese samenwerking tegelijkertijd kansen biedt om van elkaar te leren.

Belanghebbende en geïnteresseerde partijen die graag willen meewerken aan de ontwikkeling van deze Europese norm, zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen in deze commissie. Op dit moment wordt er gewerkt aan een ‘working draft’, wat betekent dat er nog volop ruimte is om mee te praten. De commissie vergadert tweemaal een halve dag per jaar. Voor deelname in of meer informatie over deze commissie, of vragen over het normalisatieproces: Thamar Zijlstra, Consultant Normontwikkeling, telefoon (015) 2 690 154 

0

Reacties


Gerelateerde artikelen