Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Kim Kötter, Miss Universe Nederland 2002 tv-presentatrice, model en organisatrice van Miss Nederland, was samen met haar moeder en oma op zondagmiddag 25 maart op Beauty Trade special. De vakbeurs voor professionals in de beauty industrie bestaat dit jaar 20 jaar en vindt plaats tot maandag 26 maart in Jaarbeurs Utrecht. Kim, moeder en oma gaven tijdens een interview hun kijk op de ontwikkelingen op schoonheidsgebied. Aansluitend kregen ze een behandeling in de BeautyPlusBus van het Ouderenfonds. Drie generaties vrouwen over schoonheidsverzorging vroeger, nu en in de toekomst. Kim Kötter gaf wat beautytips.

Balans vinden
Kim werd op 19-jarige leeftijd verkozen tot Miss Universe Nederland 2002. Ze deed in hetzelfde jaar mee aan de Miss Universe verkiezing en werd tiende. Ze runt inmiddels de organisatie van Miss Nederland, Miss Universe Nederland, Mr Nederland, Miss Universe Germany en Kim Kötter Promotions. Kortom, een druk en soms hectisch leven. Stress kan effect hebben op je uiterlijk. Dat weet Kim maar al te goed: “Ik ben van nature best een onrustig type en probeer continu balans te vinden tussen mijn werk en sociale leven. Vroeger kon ik nog wel eens te veel met mijn werk bezig zijn en vergat ik om rust te nemen. Nu heb ik wel geleerd om balans te vinden tussen werk en vrije tijd. Als ik gespannen ben of erg moe straal ik dat ook uit. Dat zie je meteen aan mijn huid. Maar omgedraaid ook, dus als ik me goed voel, zie je dat.”

Favoriete behandeling
Kim gaat één keer in de zes weken naar de schoonheidsspecialist, is één keer per week bij de kapper te vinden en laat iedere week haar wenkbrauwen epileren. “Ik vind wenkbrauwen een erg belangrijk onderdeel van het gezicht. Als ik ze niet iedere week laat epileren, heb ik één grote wenkbrauw”, zegt ze lachend. “Veel mensen onderschatten dat aspect van het gezicht. Zo jammer ook dat meiden tegenwoordig veel van de wenkbrauwen laten weghalen. Ik vind volle wenkbrauwen juist mooi.” Haar favoriete behandeling bij de schoonheidsspecialist is een bindweefselmassage van het gezicht: “Dat geeft mijn gezicht lekker veel kleur. Daarna nog een lichte peeling en dan heb ik weer een gezond kleurtje met rode wangen.”

Concrete tips voor innerlijk en uiterlijk
Tijdens haar bezoek aan Beauty Trade special gaf Kim wat concrete tips: “Nachtrust is goed voor innerlijk en uiterlijk. Een goed matras is voor mij dus heel belangrijk. Maar ik sport en beweeg ook zo veel mogelijk. Daar word ik rustig van en voel ik me goed bij. Wat ik verder heb geleerd is dat het beter voor jezelf is als je meteen afscheid neemt van mensen die je negatieve energie kosten. Daar word je een leuker mens van.”

Als we het hebben over tips om er goed uit te zien dan zweert Kim bij haar ‘afslankbroekje’. “Dat is een figuurcorrigerend broekje waar je een strakker figuur van krijgt en het is ook nog eens goed tegen cellulitis. Ondertussen heb ik het merendeel van mijn familie al in zo’n broekje gekregen. Daarnaast zweer ik bij een goede foundation voor je gezicht. De goede kleur is soms moeilijk te vinden, maar als je die eenmaal hebt, ziet je huid er meteen beter uit.”

Vroeger en nu
Kim heeft haar mooie huid van haar moeder en oma geërfd :”Mijn moeder heeft ook die prachtige huid en zelfs mijn oma, die nu 85 is, heeft nog maar weinig rimpels. Mijn oma zegt dat haar huid zo strak is doordat ze haar gezicht iedere dag wast met koud water. Vroeger werd er bijna geen aandacht aan het uiterlijk besteed. Pas toen haar eerste dochter, mijn tante, ging trouwen ging mijn oma voor het eerst naar de schoonheidsspecialiste gegaan. Vroeger was ikzelf ook niet zo met schoonheidsverzorging bezig. Ik merk dat ik sinds de Miss Universe Nederland verkiezing veel bewuster met schoonheidsverzorging omga. Ook mijn moeder en de rest van mijn familie is er door mij bewuster mee bezig.”

Toekomstige trends
Er zijn in ieder geval twee trends op het gebied van schoonheidsverzorging die Kim zo een-twee-drie spot. “Laatst had ik een fotoreportage waarbij ik wimperverlengingen kreeg. Zo mooi! Er worden als het ware twee haartjes aan iedere wimper gezet en dat blijft wel tot vier weken zitten. Het effect is heel natuurlijk en je oogopslag wordt stralend mooi. Daarnaast zie ik dat tanning een goed alternatief is voor de zonnebank. Dus dat er een kleurtje wordt aangebracht. Ook dit geeft een natuurlijk effect.”

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Comments


Gerelateerde artikelen