Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Positief denken, positieve psychologie, hernieuwde inspiratie, floreren… Juist in een tijd als deze worden deze termen je om de oren gegooid. Maar heb je daar altijd wel zin in? En mag je juist nu, terwijl je salon de drukste tijd had mogen beleven, niet gewoon ook even flink balen?

Wat waren we met zijn allen teleurgesteld vorige week dat we wéér moesten aanhoren dat we voor een tweede keer in de lockdown gingen. Juist in de drukste maand van het jaar, de leukste maand van het jaar en hoewel we allemaal de noodzaak begrijpen, zakte de moed ons ook flink in de schoenen. En in plaats van positief blijven denken, mogelijkheden zien in plaats van beperkingen, mag je ook gewoon wel eens stevig hiervan balen. Creativiteit en doorzettingsvermogen, jazeker, maar gewoon eens goed chagrijnen en zwelgen in zelfmedelijden mag ook.

Lekker klagen
Goed, we zijn nu een dagje (of twee) even heerlijk weggezonken in pessimisme, hoogste tijd om weer positiever tegenover de wereld te staan! We zijn immers de eerste lockdown doorgekomen, dus waarom zouden we dan niet door deze heenkomen? Hoe creatief waren we niet met het ontwikkelen van nieuwe ideeën, de online verkoop die hoogtijdagen vierde, de webinars die we volgden om onze kennis verder bij te spijkeren? In de komende weken die volgen tot het moment dat we weer open mogen, kunnen we al die initiatieven weer oppakken.

Laat je inspireren
Door doelen te stellen blijf je jezelf motiveren. Een doel kan gewoon iets kleins zijn, maar ook wat uitdagender. En het mooie is, als je dat doel hebt volbracht, mag je jezelf belonen met iets waar je blij van wordt. Door doelen te stellen en deze succesvol volbrengen, krijg je onbewust meer vertrouwen in je eigen kunnen. Op die manier kun je jezelf blijven uitdagen. Als je even geen inspiratie hebt, kun je ook leren van uitspraken en quotes van markante en bekende figuren. Het internet staat er vol mee, dus ga gewoon eens zoeken en één van deze quotes zet je vast aan het denken!

Iedere dag weer jezelf inspireren lijkt niet mee te vallen, maar je hoeft het wiel niet altijd zelf uit te vinden. Inspiratie kun je uit alles halen. Neem als voorbeeld de vakbladen, inspirerende blogs, boeken van succesvolle mensen, films en muziek, maar ook succesverhalen van mensen. En lukt het je even niet om jezelf te motiveren? Zoek dan een buddy! Iemand met dezelfde interesses, zoals een collega uit de branche. Game on!

0

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen