Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Bemmel is een forensendorp tussen Arnhem en Nijmegen. Aan de rand van het dorp Bemmel is Zensation gevestigd, een kleinschalig wellnesscentrum. Hier kunnen klanten genieten van de sauna, een dagje relaxen zonder dat ze collega’s, buren of andere bekenden tegen komen. De maximale bezetting is 6 personen. Het wellnesscentrum bestaat uit een binnen-/buitenzwembad met jetstreams, een Finse sauna, een stoombad, dompelbad en jacuzzi. Wij spraken met Annemarie Koenen, de eigenaar van Zensation.

Opleiding

Annemarie is een laatbloeier. Ze is begonnen met werken in het bedrijf van haar man in de houtrestantenbranche. In 2008 is ze begonnen aan de opleiding schoonheidsspecialiste bij Instituut Penso in Nijmegen. Na het behalen van haar diploma begon zij als schoonheidssalon in huis. In 2010 werd het woonhuis uitgebreid met een binnen- en buitenzwembad en diverse wellness faciliteiten zoals een Turks Stoombad, een Jacuzzi.

Welke klanten

Doelgroep van het wellnesscentrum zijn mensen die liever niet in het openbaar gezien willen worden. Sommige mensen willen de drukte ontlopen, hebben lichaamsbeperkingen of zijn zwaarlijvig. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die het prettig vinden om met een klein groepje samen een relax dag door te brengen. In het dorp Bemmel zijn ook wel andere schoonheidsspecialisten gevestigd, maar er is geen concurrentie op het gebied van wellness.

Behandeling en prijs niveau

Met een Zensation arrangement worden mensen tussen 9.30 en 10.00 uur ontvangen. Ze kunnen de hele dag gebruik maken van alle faciliteiten. Het arrangement bestaat uit ontvangst met koffie/thee, een lunch en keuze uit een behandeling van 30 minuten. De kosten van een arrangement bedragen circa 100 Euro per persoon. Uiteraard kan dit arrangement worden aangepast met wensen naar keuze, zoals champagne of een andere behandeling.

Veel mensen vinden 100 Euro per persoon duur, maar als je nagaat dat je voor een massage soms al 49,50 Euro betaalt dan vind ik dat reuze meevallen. Maar de mensen hier in Bemmel zijn ook erg prijsbewust.

Hoe krijg je nieuwe klanten?

Ik ben lid van een netwerkclubje van vrouwelijke ondernemers, daar drink ik regelmatig koffie mee. Vaak krijg je dan vragen als ‘Wat doe jij?’ en als ik dan vertel dat ik een wellnesscentrum heb dan zijn ze vaak geïnteresseerd. Daarnaast ben ik actief op Facebook en de folder van mijn bedrijf werkt ook goed.

Ik heb geprobeerd om door middel van advertenties in een lokale krant nieuwe klanten te bereiken. Dat bracht weinig op. Ik verkoop nu ook Optidee (textiel) en op die manier kan ik ook Zensation onder de aandacht brengen.

Met welke merken werk je?

Ik werk met Tyro. Dit merk heeft voor ieder huidtype een behandeling. Het is een lijn in het middensegment van de markt. Ik verkoop weinig producten, ik houd er niet zo van. Ik weet ook niet waarom ik er mijn beste niet voor doe. Ik ben lekker aan het behandelen en dan vergeet ik het te vragen.

Heb je last van de crisis

We hebben het zwembad, sauna, Turks stoombad en de jacuzzi privé aangeschaft. Vervolgens zijn we kleinschalig begonnen. De noodzaak om de investeringen terug te verdienen is er niet. We bouwen rustig op.

Hoe ziet de toekomst er uit?

Ik wil het bedrijf graag tot een succes maken. Op dit moment kan ik er nog niet van leven, maar dat is uiteindelijk wel de bedoeling. Ik wil ook geen personeel, ik heb daar al genoeg mee te maken gehad in het bedrijf van mijn man. Ieder jaar wil ik investeren in iets nieuws.

Mijn advies aan collega’s

Vertel anderen waar je sterk in bent, en doe waar je goed in bent. Laat jezelf zien.

Comments


Gerelateerde artikelen