Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Schoonheidsinstituut C'est Moi is gevestigd in het centrum van Breda, midden in het winkelgebied. Het pand bevindt zich aan een plein waar alleen voetgangers mogen komen. Rondom de vestiging kun je alleen betaald parkeren (Parkeren 2 Euro per uur). We spreken met Corné Hendrikx, mede-eigenaar van het bedrijf en tevens schoonheidsspecialist, over zijn bedrijfsfilosofie, zijn sterke en zwakke punten.

Wat kun jij voor een klant betekenen?

Wij zijn er voor de klanten die het heel erg druk hebben en die weinig tijd en zin hebben om over hun huid en huidverzorging na te denken. Ik neem deze klanten bij de hand en zorg ervoor dat ze op structurele wijze aan hun huid gaan werken. Niet alleen door behandelingen in het instituut, maar ook thuis. Wij bieden deskundigheid, mensen kunnen op ons vertrouwen dat het goed komt. Wij richten ons op zowel mannen als vrouwen.

Op welke manier doen jullie dat?

Wij starten met een 2 uurs behandeling. We beginnen met een meting van de conditie van de huid zonder daar een oordeel over te geven. Vervolgens vragen we aan de klant wat hij of zij van ons verwacht. In samenspraak leggen we reële doelstellingen vast en bepalen wat er voor nodig is om dat te behalen.

Aan welk prijsniveau moet ik denken?

Wij vragen voor een handeling van 1,5 uur 95 Euro. Onze klanten huren deskundigheid in en dat kunnen we bieden. Na de behandeling praten we altijd nog even na en bespreken we de resultaten die we behaald hebben en adviseren we ze over de producten voor thuisgebruik. Er zijn mensen die ons te duur vinden of die het er niet voor over hebben. Die haken dan af. Uiteraard is dat jammer voor ons, maar we maken bewust een keuze voor mensen die dat wel willen en kunnen. Deze mensen voelen zich dan beter aangesproken.

We hebben ook een hoog serviceniveau. Zo kunnen mensen hun autosleutels gewoon afgeven, wij vullen de parkeermeter bij  terwijl ze behandeld worden. Mensen vinden dat erg leuk, het geeft een gevoel van Valet parking. Als het regent geven we ze een paraplu mee. Er zijn mensen die er niets van zeggen maar het gewoon ondergaan. Dat vind ik mooi, ze vinden kennelijk dat dat er gewoon bij hoort. 

Met welke merken werken jullie?

Wij werken met alleen met Carita en de zonnecosmetica van Esthéderm. Carita past bij onze bedrijfsfilosofie en over de zonneproducten van Esthéderm ben ik erg enthousiast. Ik kies bewust alleen voor huidverzorging omdat daar onze kennis ligt. Als mensen voedingsadvies willen dan stuur ik ze door naar andere deskundigen.

Waarom draag jij een broek en overhemd en geen 'gewone' bedrijfskleding?

Wat ik aan heb is wel bedrijfskleding hoor, ik heb me er zelfs over laten adviseren. Wij kiezen voor individualiteit, niet voor de massa. Ik wil me lekker voelen in mijn kleding en mensen moeten voor mij kiezen vanwege mijn kennis, niet vanwege mijn kleding. Het is uiteraard wel hygiënisch, ik kan het op 60 graden wassen.

Waar ben je trots op?

Toen ik in Maison de Beauté in Parijs was raakte ik geïnspireerd door de wijze van werken en de uitstraling van dat instituut. Dat zou ik ook graag realiseren in Breda. Veel mensen dachten dat dit niet haalbaar zou zijn maar het is me gelukt! Daar ben ik supertrots op.

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik vind communicatie belangrijk. Het gaat er niet om of je een man of een vrouw bent, het gaat erom dat je een professional bent. Ik kan alles met mijn klanten delen. Ze geven me ook terugkoppeling over wat ze wel en niet goed vinden aan mijn bedrijf. Ze gunnen mij een kans om het te verbeteren en daar ben ik blij om.

Wat kun je nog verbeteren?

We stoeien toch nog een beetje met onze uitstraling naar buiten. We zitten nu al 5 jaar in dit winkelgebied en toch zijn er mensen die ons niet kennen. We hebben al een bord buiten met een aanbieding, de rode loper uitgelegd, maar we horen het toch net iets te vaak. Onze naamsbekendheid moet groter.

Ook zouden wij graag een betere functie willen vervullen in relatie tot de behandeling van huidkanker. Een betere schakel met lokale dermatologen als het om verdachte plekjes gaat. Het onze huidanalyse-apparatuur kunnen we plekjes al wel el goed in beeld brengen, we moeten nog leren wanneer we klanten wel en niet kunnen doorsturen. Daar ligt voor ons nog een uitdaging.

Mocht je nog vragen of suggesties hebben voor Corné, dan kun je hem mailen op info@cest-moi.nl

Bekijk Schoonheidsinstituut C'est Moi in Breda door de ogen van de klant in dit filmpje

 

Comments


Gerelateerde artikelen