Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Eve Taylor is een autoriteit op het gebied van aromatherapie en wordt wereldwijd geprezen om haar producten en manier van opleiden. Zij begon in 1960 haar eigen cosmeticalijn Eve Taylor.  De lijn is zeer uitgebreid en bevat onder meer specifieke huidverzorging, essentiële oliën, diffusers en massagekaarsen. Haar nieuwe techniek voor huidanalyse, System of Analysis, wordt gebruikt om uit te zoeken welk effect de fysieke en emotionele toestand van een persoon heeft op de behandeling van huidaandoeningen zodat de schoonheidsspecialiste gerichter de balans kan herstellen. Wij spraken Eve Taylor (80 jaar) tijdens het seminar van Fox Cosmetics op 8 oktober 2012, waar zij haar visie op huidverzorging uitgebreid toelichtte.  

Hoe bent u in aanraking gekomen met aromatherapie?

Ik ben geïnteresseerd geraakt in aromatherapie nadat ik een lezing had bijgewoond van Marguerite Maury (1895-1968), Haar invloedrijke boek, ‘The Secret of Life and Youth’ heeft mij enorm geïnspireerd en ik wilde er alles van weten.  

Wat houdt het ‘System of analysis’ in?

"You are what you are, by what you inherit, by what you experience and by what you eat" ofwel, je bent wie je bent  door wat je hebt geerfd van je ouders,  door wat je hebt meegemaakt en wat je eet. Dit heeft alles heeft een direct effect op de huid. Elke lijn, pigmentvlek, haargroei en de veerkracht van huid en haar vertelt ons een verhaal. Als je als schoonheidsspecialist informatie vraagt aan een klant, zoals het gebruik van medicijnen of de fysieke gesteldheid, dan geeft de klant je alleen de informatie waarvan ze denkt dat die nuttig voor je is. Met het System of Analyses kun je de volledige fysieke en emotionele staat van een klant in kaart brengen. Hoe ziet het postuur er uit, wat valt er op aan rimpels en andere gezichtskenmerken, de lengte en vormen van tenen, de botten en de hardheid van de huid? Dat vertelt wat er echt aan de hand is met de klant. Het geeft de schoonheidsspecialist een beter inzicht naar de behoeften van de klant.Tijdens deze analysefase bekijkt de schoonheidsspecialiste verschillende functies van het lichaam om in kaart te kunnen brengen welk type de klant is, zoals een longtype, maagtype, levertype of hormonaal type. Hieruit kan men vervolgens de probleemgebieden identificeren en proberen de balans terug te brengen. 

Wat doet voeding met de huid?

Ik denk dat veel mensen te veel suiker, te veel zout of te veel zetmeel eten. Dat zie je terug in de huid, deze ziet er niet zo gezond uit zoals het zou kunnen. Onze levensstijl zorgt er voor dat we te veel of te laat eten. Zo zie je ook dat de Chinezen de westerse levensstijl overnemen met alle gevolgen van dien. Ik maak me wat dat betreft grote zorgen over onze toekomstige generatie.

Beautygeheim

Voor een 80 jarige dame heeft Eve Taylor een mooie huid met relatief weinig rimpels en pigmentvlekken. Wat is haar beautygeheim? Gebruikt ze misschien botox? Ze kijkt verontwaardigd en zegt daarna lachend dat ze niet van naalden houdt. Wat is dan haar beautygeheim?  Eve Taylor: "Ik kom weinig in de zon, ik reis vaak met de auto en mijn huid wordt daardoor weinig blootgesteld aan zonlicht. En ik doe het werk dat ik leuk vind, dat is erg belangrijk. Daarnaast verzorg ik al heel mijn leven mijn huid met essentiële oliën". En het niemand verbazen dat ze voor het behouden van haar mooie huid de producten van haar eigen lijn gebruikt.

Comments


Gerelateerde artikelen