Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een van de kritische succesfactoren voor het permanent verwijderen van ongewenst haar is de hoeveelheid energie (Joules per cm2) die daadwerkelijk aan de huid wordt afgegeven. In brochures van IPL-leveranciers worden hier wel uitspraken over gedaan, maar dit zegt niet alles. Het is mogelijk dat men de interne energie-afgifte weergeeft of de aan de flitslamp toegevoegde hoeveelheid energie. Of men vermeldt de energiewaarde die gemeten wordt met een filter voor bijvoorbeeld pigmentvlekjes of bloedvaatjes. Deze waarden zijn hoger, maar gelden niet voor ontharen. De suggestie is er echter wel. De meting van de hoeveelheid joules per cm2 is alleen maar bruikbaar indien dit met een externe energiemeter plaats vind. Pas dan meet je de waarde die werkelijk wordt afgegeven aan de huid.

De hoeveelheid energie per cm2, nodig voor definitief ontharen bedraagt tenminste 25 joules (bij medium en dik zwart haar). Voor het behandelen van bruin en blond haar zal meer energie nodig zijn, evenals voor de behandeling van dunner haar.

In een onafhankelijk verrichte studie naar definitieve ontharing wordt aangetoond dat er een duidelijk verband bestaat tussen een oplopende energie-instelling en het effect op de eventuele hergroei van haar. Bij 30 Joules per cm2 blijft 23% van het eenmalig behandelde haar weg, bij 60 Joules per cm2 blijft 34% van het eenmalig behandelde haar weg. Daarnaast blijkt ook een langere pulslengte (>80 ms) een positief effect te hebben op het definitief verwijderen.

Meten is weten!

De energie die wordt afgegeven aan de huid is ook afhankelijk van het filter dat in het apparaat zit en de grootte van het behandeloppervlak. Aangezien er zoveel factoren zijn die van invloed zijn op het resultaat dat je kunt behalen is het verstandig om tijdens de behandeling te meten wat je aan het doen bent. Met een externe energiemeter kun je precies zien hoeveel energie je aan de huid geeft en wat het resultaat is op de huid van de klant. Je kunt op basis van de resultaten dan je behandeling bijstellen.

Ervaring uitwisselen?

Uiteraard is bij het aanschaffen van IPL-apparatuur niet alleen de afgegeven energie per cm2 belangrijk.  Er zijn veel meer aspecten die een rol spelen. Waar let jij als je een IPL-apparaat koopt? .

Comments


Gerelateerde artikelen