Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Rek- en strekoefeningen zonder te sporten; het is mogelijk met een endermologie-behandeling. Endermologie is afgeleid van de woorden ‘ende’ (onder) en ‘derm’ (huid). Je behandelt de epidermis, de dermis en het bindweefsel met behulp van een apparaat. Dit apparaat heeft een kop met twee rollers, die de huid opzuigt door middel van een vacuümtechniek en tegelijkertijd de huid op- en afrolt.

Werking
Endermologie is een soort huidgymnastiek, die de structuur van het bindweefsel verbetert. De vacuümtechniek stimuleert de doorbloeding en de lymfecirculatie, waardoor er een versnelde stofwisseling in de cellen plaatsvindt. Het zet een natuurlijk proces in gang en breekt vet- en vochtophopingen af. De rollende techniek van het apparaat zorgt ervoor dat de bindweefselstructuur wordt verbeterd en de vorming van elastine- en collageenvezels steviger, soepeler, gladder en gezonder worden. Het endermologie-apparaat kent verschillende standen; je kunt zowel oppervlakkig als diep in de huid werken. Naast de vacuümtechniek en het op- en afrollen van de huid kent het apparaat ook een trilfunctie, die de huid losschudt.

Indicaties
Deze massagetechniek kan ingezet worden bij verschillende indicaties, waarbij de werking afhankelijk is van de indicatie. Deze indicaties zijn:

-Cellulite: hierbij wordt de bloed- en lymfecirculatie gestimuleerd, waardoor vet- en afvalstoffen worden afgevoerd.

-Lymfoedeem, veneusoedeem en lipoedeem: hierbij wordt het lymfestelsel geactiveerd en het lymfevocht afgevoerd.

-Pijn aan spieren en gewrichten: de massagetechniek geeft verlichting aan de spieren en gewrichten.

-Littekens, striae, huidverslapping en bestraalde huid: hierbij worden de doorbloeding, elastine- en collageenvezels geactiveerd.

-Na liposculptuur of liposuctie: hierbij wordt de lymfecirculatie geactiveerd en lymfevocht afgevoerd.

De behandeling
Het apparaat heeft vaak twee behandelkoppen: één kleine kop die geschikt is voor het gezicht en voor kleine oppervlakken, en één kop voor het lichaam. Het apparaat en de intensiteit stel je in aan de hand van de indicatie. Lipoedeem vraagt bijvoorbeeld om een zachte en oppervlakkige behandeling, omdat het weefsel erg gevoelig is en druk nauwelijks te verdragen is. Bij cellulite zal er veel intensiever gewerkt moeten worden om vetophopingen en afvalstoffen te verminderen. Tijdens de behandeling draagt de klant een speciaal bodysuit-pakje, dat het hele lichaam bedekt. Op deze manier wordt het apparaat schoongehouden en is de behandeling hygiënisch. De behandeling duurt ongeveer 30 tot 45 minuten en zul je wekelijks moeten herhalen voor een optimaal resultaat. Je kunt het beste een kuur van meerdere behandelingen adviseren (gemiddeld tussen de 12 en 24), afhankelijk van de indicatie en de ernst van het te behandelen gebied. Een endermologie-behandeling kun je inzetten bij zowel cosmetische als medische indicaties en kun je het hele jaar door toepassen.

Comments


Gerelateerde artikelen