Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Stel dat een consument net verhuisd is naar Utrecht en op zoek is naar een nieuwe schoonheidssalon in de buurt. Ze gaat achter de computer zitten en typt als zoekopdracht in Google: "Schoonheidsspecialiste Utrecht" in.

In de zoekresultaten links zie je een opsomming van schoonheidssalons in Utrecht en aan de rechterzijde zie je dat diverse schoonheidssalons op een kaart getoond worden. Als je met je muis over Pour Tous beweegt zie je onder andere de locatie en de openingstijden terwijl er bij andere salons niets getoond wordt.

Wat maakt nu dat er bij de ene schoonheidssalon veel meer informatie getoond wordt dan bij de andere schoonheidssalon, zoals openingstijden en foto's?  Dat wordt bepaald door je Google Plus pagina.

Google Plus Pagina voor schoonheidssalons

Bijna elk bedrijf heeft een Google plus pagina die automatisch is aangemaakt. De presentatie van jouw salon wordt bepaald door jouw Google Plus resultaten. Het is verstandig om te controleren of deze Google Plus pagina van jouw bedrijf klopt en of er wel de juiste gegevens op staan. En om je zoekresultaten te verbeteren kun je je jouw Google plus pagina aanvullen met gegevens zoals openingstijden, locatie op de kaart, telefoonnummer, logo, beschrijving en zelfs een virtuele rondleiding. 

Hoe vind of maak je een Google Plus pagina voor jouw salon

Je kunt op verschillende manieren controleren wat de Google Plus pagina van je schoonheidssalon is. Bijvoorbeeld via Google Maps: ga naar http://maps.google.nl zoek de naam van je salon en de plaats. Stel jouw bedrijf heet Pour Tous in Utrecht.  Als je inzoomt op Streetviews dan ze je jouw schoonheidssalon en de omgeving waarin je gevestigd bent. 

Als je klikt op Pour Tous en “3 reviews" (of “schrijf een review”) dan kom je op de bijbehorende Google Plus pagina. De informate die je hier ziet wordt ook weergegeven in de Google zoekresultaten. Je kunt het beheer van je Google Plus pagina claimen bij Google en aanvullen met relevante gegevens. Op die manier word je beter gevonden in Google. Je kunt je eigen Google Plus pagina hier claimen

https://plus.google.com/pages/create, kies winkelpui

Comments


Gerelateerde artikelen