Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Als er een product is dat zich de afgelopen jaren op enorme populariteit heeft mogen verheugen dan is dat wel CBD, ofwel cannabidiol, een stof uit hennep. In bijna elke drogisterij en reformwinkel liggen allerlei producten waar CBD in verwerkt is: van voedingssupplementen, zoals CBD-olie en capsules, tot cosmetica.

De jongste data melden dat er alleen al in Europa tussen de 40 en 45 miljoen dagelijkse gebruikers van CBD-producten zijn. Een groot aantal producenten brengt deze producten op de markt. Het gaat daarbij om bekende leveranciers met vertrouwde producten, maar er zijn ook veel nieuwe spelers op de markt. Je zou dan mogen verwachten dat zowel op nationaal als internationaal niveau beleid is ontwikkeld om deze enorme populariteit van CBD-producten in goede banen te leiden. Dit is echter niet het geval, waardoor er allerlei onnodige onzekerheden zijn in verband met de kwaliteit van CBD-producten. Dit was voor het Cannabinoïden Adviesbureau Nederland (CAN) aanleiding om een keurmerk te ontwikkelen.

Richtlijnen
Het CAN Keurmerk garandeert dat de kwaliteit van het eindproduct voldoet aan onze industriestandaard, gebaseerd op EU-richtlijnen voor voedingssupplementen en dat het volledig traceerbaar is tot aan het zaad. De data van elk product worden voor de consument inzichtelijk gemaakt via een aparte website.

Kwaliteit
Na maanden van voorbereiding, finetunen en proefdraaien, meldt het CAN dat een aantal producenten en verkopers van CBD-producten het Keurmerk al heeft aangevraagd. Ook vanuit Europa komen de eerste positieve reacties binnen bij het adviesbureau. Met het Keurmerk, een kwaliteitsborging van CBD-producten, wil het CAN aan consumenten, overheid en zorgverleners laten zien dat CBD-producten van goede en betrouwbare kwaliteit kunnen zijn.

 

0

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen