Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Deze en komende dagen kunnen we nog flink ‘genieten’ van tropische temperaturen. Sommigen kan het niet warm genoeg, voor anderen kan het wel een graadje of 10 minder. Feit is dat men massaal verkoeling zoekt aan zee of bij een zwembad, van de zon op de huid geniet en… grote kans op een verbrande huid. Hoe vaak we onze klanten ook wijzen op regelmatig smeren met zonnebrandcrème, hoeveel commercials over huidbescherming je ook voorbij ziet komen, het gaat altijd wel een keertje mis. Dat kan iedereen overkomen en natuurlijk gebeurt dit ook wel eens bij je klanten. Een door de zon verbrande huid uit zich in eerste instantie als erytheem en pijn. Latere symptomen zijn schilferen, jeuk en vervellen. Hoe kun je het beste omgaan met de verbrande huid?

Behandeling zonnebrand
Zowel thuis als in de schoonheidssalon kan de zonverbrande huid in eerste instantie het best behandeld worden door koeling en kalmering. De huid niet meer blootstellen aan de zon, laten afkoelen en/of behandelen met producten met kamille of aloë vera. In de salon is gebruik van een koeldampapparaat ook een optie, evenals vochtherstellende maskers en de toepassing van een vitaminespray. Uiteraard bied je je cliënten ook een kwalitatief hoogwaardige aftersun; deze bevat immers de vochtherstellende ingrediënten die de verbrande huid goed kan gebruiken. Kies voor de verbrande huid geen olierijke producten als vette crèmes; deze sluiten de poriën af waardoor overtollige hitte van de huid niet afgevoerd kan worden. Producten op waterbasis zijn een goed alternatief.

Verwijs je klanten door naar de huisarts als een groot deel van de huid door de zonverbranding opgezwollen is, bij uitgebreide brandblaren en als ze zich ziek voelen (koude rillingen, koorts, braken, misselijkheid, hoofdpijn of hartkloppingen).

Liever voorkomen
Vanzelfsprekend geldt dat een verbrande huid beter voorkomen kan worden dan genezen. In de eerste plaats omdat een verbrande huid vervelend is, maar daarnaast zeker ook omdat zonneschade de kans op huidkanker (melanoom) vergroot. Als specialist kun jij je cliënten natuurlijk goed adviseren over preventieve maatregelen op dit vlak. Zo kun je het gebruik van de juiste zonnebrandcrème of beschermende dagcrème aanraden. Daarnaast kun je uitleggen dat het verstandig is om zonnebrandcrème altijd ruim aan te brengen, de zon tussen 11.00 en 15.00 uur te vermijden, beschermende kleding te dragen zoals een hoed of pet, je huid voldoende te hydrateren of je huid ook eens een dagje uit te zon houden!

Reacties


Gerelateerde artikelen