Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Bijna iedereen vindt het fijn om van de zon te genieten of wil graag een beetje bruin worden. Maar als je je niet insmeert met zonnebrandcrème of je vergeet de tijd dan is de kans groot dat je verbrandt. Dat kan iedereen overkomen en natuurlijk gebeurt dit ook wel eens bij je klanten. Zonnebrand uit zich in eerste instantie als erytheem en pijn. Latere symptomen zijn schilferen, jeuk en vervellen. Hoe moet je omgaan met de verbrande huid?

Behandeling zonnebrand

Zowel thuis als in de schoonheidssalon kan de zonverbrande huid in eerste instantie het best behandeld worden door koeling en kalmering. De huid niet meer blootstellen aan de zon, laten afkoelen en/of behandelen met producten met kamille of aloë vera. In de salon is gebruik van een koeldampapparaat ook een optie, evenals vochtherstellende maskers en de toepassing van een vitaminespray. Uiteraard bied je je cliënten ook een kwalitatief hoogwaardige aftersun; deze bevat immers de vochtherstellende ingrediënten die de verbrande huid goed kan gebruiken. Kies voor de verbrande huid geen olierijke producten als vette crèmes; deze sluiten de poriën af waardoor overtollige hitte van de huid niet afgevoerd kan worden. Producten op waterbasis zijn een goed alternatief.

Verwijs je klanten door naar de huisarts als een groot deel van de huid door de zonverbranding opgezwollen is, bij uitgebreide brandblaren en als ze zich ziek voelen (koude rillingen, koorts, braken, misselijkheid, hoofdpijn of hartkloppingen).

Liever voorkomen

Vanzelfsprekend geldt dat een verbrande huid beter voorkomen kan worden dan genezen. In de eerste plaats omdat een verbrande huid vervelend is, maar daarnaast zeker ook omdat zonneschade de kans op huidkanker (melanoom) vergroot.

Als specialist kun jij je cliënten natuurlijk goed adviseren over preventieve maatregelen op dit vlak. Zo kun je het gebruik van de juiste zonnebrandcrème of beschermende dagcrème aanraden. Daarnaast kun je uitleggen dat het verstandig is de zon te vermijden op de warmste momenten van de dag.

Comments


Gerelateerde artikelen