Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Sommige klanten zijn onverstandig en gaan bij de eerste zonnestralen toch onbeschermd de zon in. Over het algemeen denkt men dat de huid pas verbrand is als die echt rood is en pijn doet. Maar de huid is al verbrand als deze 8 tot 24 uur na het zonnen licht rood kleurt. Ook in jouw salon kunnen mensen komen die zonnebrand hebben opgelopen. Wat kun je doen als de huid verbrand is?

Kalmeer de huid

De door de zon verbrande huid vraagt om een verkoelend en/of kalmerend product. Denk bijvoorbeeld aan producten met Aloë Vera of Kamille. Aloë Vera heeft evenals kamille een ontstekingsremmende werking en kan zo vaak gebruikt worden als nodig is.  Als je het koeldampapparaat gebruikt vang je twee vliegen in één klap; enerzijds verkoelt het apparaat en daarnaast werkt de kamillehoudende lotion kalmerend.

Breng ook eens een keer verse komkommerschijfjes aan op de huid van je klant. Komkommers bevatten veel water en bevatten daarnaast vitamines C en B, en de mineralen calcium, fosfor en ijzer. Deze bestanddelen zorgen ervoor dat de huid sneller zal herstellen.

Herstel het vochtgehalte van de huid

Een vochtherstellend masker, zoals een lijnzaadmasker of een komkommermasker, werkt vochtregulerend op de huid. Ook kun je een tekort aan vocht compenseren door middel van een vitaminespray. Deze spray dringt namelijk in tegenstelling tot water dieper door in de huidlagen. Je kunt een vitaminespray gebruiken middels het vacuümzuig-/sprayapparaat.

Neem ook een goede aftersun op in je productassortiment. De meeste aftersunproducten bevatten veel vochtherstellende bestanddelen.

Vermijd olierijke producten

Gebruik geen olierijke producten op de verbrande huid, zoals vette dagcrèmes. Vette producten hebben namelijk een afsluitende werking, waardoor de huid haar hitte niet meer kwijt kan. Beter zijn producten op waterbasis.

 

Zonnen in kuurverband

Heb je een zonnebank in je salon? Werk dan uitsluitend in kuurverband. Zo voorkom je dat je klant permanente huidschade oploopt of verbrandt. Geef je klant advies over het aantal minuten dat hij/zij onder de zonnebank mag gaan en de tijd die tussen twee kuren in moet zitten, uiteraard afhankelijk van het huidtype. 

Voorkomen is beter dan genezen

Neem in je productenassortiment een goede lijn zonneproducten op. Maar er bestaan ook steeds meer dagcrèmes die al een SPF-factor bevatten. Adviseer je klant niet te lang in de zon te zitten, zeker tussen 12.00 en 14.00 uur dient de zon vermeden te worden. Wil de klant toch een bruine kleur, adviseer dan een bruiningscrème. Let op: Deze producten bieden geen bescherming tegen de zon! Pas ook extra op met geparfumeerde producten bij zonnig weer. Je klant kan hierdoor namelijk een allergische huidreactie krijgen.

Comments


Gerelateerde artikelen