Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Ga je wel eens na hoeveel keuzes je maakt op één dag? Voordat je aankomt op bijvoorbeeld je werk, heb je al veel besluiten moeten nemen. Wat trek je vandaag aan, wat neem je als ontbijt en hoe ga je naar je werk? Ons brein heeft een bepaald vermogen beschikbaar voor het aantal besluiten die je kunt nemen. Hoe meer je besluit, hoe voller je brein. Hierdoor heb je minder ruimte om belangrijke besluiten te nemen. Het is belangrijk om je te realiseren dat er veel beslissingen zijn die je kunt vereenvoudigen, zodat je meer ruimte en tijd krijgt.

In de tijd dat ik werkzaam was als make-up artist had je alleen nog maar de telefoon om te communiceren met elkaar. Als er een besluit genomen moest worden, kon dat alleen per (vaste) telefoon. Als je op het werk was, kon je elkaar pas in de avond weer bereiken! Meestal was er al een beslissing gemaakt tegen de tijd dat je een keer contact had.

Tegenwoordig ben je altijd te bereiken via je telefoon of social media. Hierdoor kun je het gevoel krijgen dat je altijd meteen moet reageren. Maar het is belangrijk dat je je realiseert dat sommige problemen zichzelf oplossen als je het even laat rusten. Je hoeft niet altijd meteen te reageren, laat het soms eens rusten!

Er zijn twee soorten besluiten, de lastige die veel aandacht en tijd nodig hebben en de herhalende vraagstukken. De herhalende vraagstukken blijven de hele dag voorkomen. Door deze te versimpelen, maak je tijd vrij voor de lastige besluiten.

Probeer eens om het jezelf makkelijker te maken door de dagelijkse besluiten te vereenvoudigen. In je bedrijf kun je bijvoorbeeld terugkerende besluiten automatiseren. Denk hierbij aan je social media, het versturen van nieuwsbrieven en je klantenbestand. Dit zorgt voor meer rust en minder besluiten. Let goed op waar jij je energie insteekt en maak besluiten die belangrijk zijn voor jou. Besteed alleen tijd in zaken die goed zijn voor jou en je bedrijf.

Als je hebt besloten om minder besluiten de nemen, dan heb je de eerste stap al gemaakt. Jij groeit zo als persoon, maar komt het ook jouw beauty business ten goede! Wil jij samen met mij sparren over de groei en ontwikkeling van jouw beauty business? Neem dan eens een kijkje op https://growsupport.tomsebastian.com/next-level-sessie/

Comments


Gerelateerde artikelen