Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een onmisbaar begin van iedere succesvolle behandeling, zeker die van een acne huid, is een goede dieptereiniging. Onze huid wordt door de dag heen aan zoveel blootgesteld, denk aan vrije radicalen, make-up (resten), transpiratie en ga zo nog maar even door. Zonder een goed gereinigde huid is er geen goede verzorging mogelijk en ontstaan er juist meer onzuiverheden. Naar mijn mening wordt er in salons vaak te weinig aandacht besteed aan deze fase van de behandeling. Zelfs op scholen mis ik het belang van een dieptereiniging. De meeste klanten komen in de salon om de huid te verbeteren en de basis daarvan is een schone huid. De huid kan zo weer ademen en kan de producten en actieve werkstoffen beter opnemen.

Dieptereiniging

Veel mensen met een onzuivere huid hebben te maken met mee-eters, talg dat zich ophoopt in de poriën wat een uitstekende voeding vormt voor bacteriën en ontstekingen kan veroorzaken. Als de mee-eter niet goed verwijderd wordt, kan er dus een ontsteking ontstaan en dit kan zich zelfs verspreiden over het hele gelaat. Het verwijderen van deze mee-eters moet zorgvuldig gedaan worden. Als je te hard of met je nagels drukt kun je de inhoud naar binnen drukken of de huid beschadigen, wat kan leiden tot littekens of zelfs microvaatjes kapot kan maken.

Veiligheid en bacteriën doden

30 Jaar geleden heb ik zelf een comedonenlepel van chirurgisch staal ontworpen waarmee je op een veilige manier onzuiverheden kunt verwijderen, zelfs op lastige plekken zoals oren en neusvleugels. Vergeet nooit handschoenen te gebruiken en de huid van tevoren goed te ontsmetten. Bij Neoderma gebruiken we geen alcohol, want dat tast de zuurgraad aan en kan pigmentvlekken veroorzaken. Wij gebruiken hiervoor een lotion dat een desinfecterende werking heeft door het en bacteriedodend ingrediënt kamfer. Daarnaast adviseer ik altijd met een loep of een speciale bril te werken, om je ogen te beschermen.

En daarna?

Dat hangt af van de oorzaak van het probleem. Een diepgaand intakegesprek is daarom belangrijk. De specialist stemt de behandeling en de producten voor thuis af om de huid goed te verzorgen, de huidfuncties te normaliseren en de weerstand van de huid te verhogen. Waar ik als expert blij van word, is als ik een – vaak moedeloze – cliënt weer echt enthousiast kan maken om samen te werken aan de oplossing van het probleem!

Weetje: Veel cliënten denken dat zonlicht acne vermindert. Zonlicht zal echter meestal de acne juist verergeren. Het lijkt even goed te gaan doordat de zon de huid droger en donkerder maakt, waardoor de roodheid minder zichtbaar is. Zonnestralen werken echter comedogeen, wat betekent dat de huidporiën verstopt raken. Na de eerste ‘vermindering’ keert de acne in volle hevigheid terug. 

Iwona Hettinga, directeur Neoderma Hettinga Benelux

Comments


Gerelateerde artikelen