Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

We besteden vaak tijd aan onze vakinhoudelijke kennis, maar ben je je er ook bewust van dat een gezonde mindset een positief effect heeft op je bedrijf? In de beautybranche in Australië wordt hier al veel aandacht aan besteed. Men is er van overtuigd dat een gezonde geest belangrijk is voor het bedrijfsleven. Creëer je rust in je hoofd én in dat van je medewerkers, dan ben je namelijk veel productiever en bewuster van waar je voor staat en waar je mee bezig bent.

Ken jezelf

Maar, hoe zorg je voor die rust? Daarvoor is het belangrijk om jezelf – en als je die hebt, je medewerkers – beter te leren kennen. Neem je gedrag, karaktereigenschappen en vaardigheden onder de loep. Welke zaken werken in je voordeel? En welke eigenschappen zitten je eigenlijk een beetje in de weg? Heb je deze inzichten in kaart, ga er dan mee aan de slag en kijk wat je wilt en kunt verbeteren.

Team samenstelling

Het is belangrijk dat je met je team kunt lezen en schrijven. Als jij iedereen in je team kent en begrijpt, kun je ook de behandelingen bij de juiste persoon onderbrengen. Doordat je elkaar begrijpt, zullen er minder snel irritaties ontstaan. Lijkt er altijd wel wat te zijn als twee collega’s samenwerken, dan kun je concluderen dat die karakters te veel botsen. Mix de teams om zo dagelijks tot een samenstelling van de groep te komen die echt werkt in de salon. Als de sfeer goed is, zal de klant dit namelijk ook ervaren.

Mindfulness

Met een mindfulnesstraining zorg je voor een betere concentratie en focus. Tijdens de lunch kun je al een eenvoudige oefening doen: eet je boterham vol aandacht en laat je niet afleiden tot je het laatste hapje hebt genomen. Zo creëer je simpelweg een rustmomentje. Je kunt er ook voor kiezen om in je pauze een wandeling te maken; laat je telefoon op de zaak, zodat je niet wordt afgeleid door allerlei berichtjes. Focus je op je ademhaling, want één van de beste manieren om direct stress te verminderen, is door je uitademing te verlengen. Je onderbewuste krijgt hierdoor een seintje, dat er niets is om je druk over te maken.

Slapen

Thuis kun je ook aan de slag. Ben je je er van bewust dat je nachtrust ontzettend belangrijk is? Mensen die tussen de zeven en negen uur slapen zijn creatiever, innovatiever, werken beter samen, zijn actief en in staat om effectiever iets te leren. Je verschijnt dus niet alleen uitgerust op je werk, maar kunt je werk ook nog eens beter doen.

Comments


Gerelateerde artikelen