Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Op het gebied van huidverjonging zijn er tal van behandelingen die de huid opvullen, straktrekken en gladmaken. Hiervoor kun je verschillende methodes gebruiken zoals laseren, IPL, botox en fillers. Sinds enige tijd bestaat er een behandeling, waarbij er met eigen bloedcellen huidverbetering wordt gerealiseerd.

PRP
Deze behandeling heet PRP en is een afkorting voor ‘platelet rich plasma’ dat ‘bloedplaatjes rijk plasma’ betekent. PRP is al 40 jaar bekend in de tandheelkunde en de orthopedie, maar wordt tegenwoordig ook als huidverjongingsmiddel, bij haarverlies en na haartransplantaties ingezet.

Bloedplasma
Bloedplasma is hoofdzakelijk samengesteld uit water, proteïnen, mineralen, zouten en veel bloedplaatjes. Dit zijn actieve groeifactoren, die het lichaam activeren om beschadigde en verouderde weefsels te herstellen (regeneratie van de huid), waarbij de aanmaak van collageen in de huid wordt gestimuleerd.

Hoe werkt het?
Voorafgaand aan de behandeling wordt er een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Deze wordt gecentrifugeerd in een speciale centrifuge, waarbij het bloedplasma wordt gescheiden. Dit bloedplasma wordt geïnjecteerd in het gezicht, de hals of het decolleté waar rimpels, volumeverlies, vergrote poriën en littekens zichtbaar zijn. Door het gebruik van een naaldje kan er een lichte zwelling, huidirritatie of een blauw plekje optreden. De behandeling is vrijwel pijnloos, veilig en snel. Omdat de huid wordt geïnjecteerd met eigen bloed, is de kans op infecties zeer klein. Direct na de eerste behandeling doen de groeifactoren hun werk, vier weken na de behandeling is het effect optimaal. Een PRP-behandeling bestaat meestal uit drie behandelingen met tussenpozen van vier weken. Daarna is het aanbevolen om de behandeling één keer per jaar te herhalen om het effect te behouden.

Haaruitval en haartransplantaties
PRP kun je ook toepassen bij haaruitval (alopecia) of na een haartransplantatie. Wanneer er sprake is van haaruitval wordt het bloedplasma geïnjecteerd in de hoofdhuid bij de haarzakjes, waardoor de bloedsomloop verbetert en de natuurlijke haargroei wordt gestimuleerd. Bij een haartransplantatie heeft PRP de werking dat de overlevingskans van grafts (overplaatsen van haarzakjes) verbetert en de genezing wordt bespoedigd.

Wanneer klanten voor een natuurlijke behandeling en een natuurlijk resultaat komen, dan kun je een ‘platelet rich plasma’ behandeling aanbevelen.

Comments


Gerelateerde artikelen