Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Eigenlijk wil je je helemaal niet bezighouden met alles wat er mis kan gaan. Maar helaas moet je daar soms toch even bij stilstaan. Het werkt toch een stuk rustiger als je weet dat je al je risico’s hebt afgedekt.

Als ondernemer werk je keihard om je bedrijf op poten te zetten en draaiende te houden. Je gaat daarbij risico’s niet uit de weg, want dat hoort nu eenmaal bij ondernemen; zonder lef kom je nergens. Zeg nou zelf, het was toch al een heel stoere beslissing om niet meer voor een baas te werken, maar het zelf te gaan doen?

Misschien ben je net begonnen en misschien heb je je bedrijf al helemaal op de rit. Maar wat nou als je bij een ongeluk betrokken raakt en (een tijd lang) niet meer kunt werken? Of als je bedrijf afbrandt of een klant weigert te betalen. Mogelijk denk je dat je die kosten zelf wel op kunt vangen, maar het is niet verstandig om te veel op je reserves te vertrouwen. Voor je het weet zie je je winst en spaargeld voor je ogen verdampen.

Gelukkig kun je ieder risico afdekken met een passende verzekering. Als ondernemer doe je er verstandig aan in ieder geval de volgende verzekeringen af te sluiten:

  • Aansprakelijkheid Bedrijven: deze dekt de financiële gevolgen als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade die je aan derden hebt toegebracht.
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV): zorgt bij arbeidsongeschiktheid in je eigen beroep voor een maandelijkse uitkering.
  • Brandverzekering: verzekert brandschade aan roerende en onroerende zaken, zoals je bedrijfspand. De overgrote meerderheid van de beautyprofessionals heeft een kleine bedrijfsruimte aan huis. Stel nou dat het gebouw afbrandt en je niet alleen je huis maar ook nog eens je bedrijfsruimte kwijt bent? Je kunt je daar maar beter goed tegen verzekeren.

Ook deze verzekeringen kunnen handig zijn:

  • Bedrijfsrechtsbijstandverzekering: stel dat je in conflict raakt met een klant of een leverancier en jullie er samen niet uitkomen. Een advocaat in de arm nemen brengt hoge kosten met zich mee.  Met de bedrijfsrechtsbijstandverzekering kunt je je hiertegen beschermen. Vaak zit bij deze verzekering ook een incassoservice en is het mogelijk om contracten te laten nakijken door juristen.
  • Inventaris: met een inventarisverzekering verzeker je de meubels en saloninrichting.
  • Zakelijke autoverzekering: dekt de schade die je kunt oplopen met de auto die je zakelijk rijdt.
  • Elektronica- en Apparatuurverzekering: biedt een totaaloplossing voor alle technische schades, denk aan een pin-apparaat dat niet meer functioneert. Je kunt ál je apparatuur in één keer verzekeren. Je hoeft niet meer te specificeren welke apparaten je wilt verzekeren. Het enige wat je moet doen, is doorgeven wat voor soort werkzaamheden je uitvoert.
  • Goederenverzekering: met een goederenverzekering verzeker je de handelsgoederen die in je bedrijfspand liggen.

Dit artikel is geschreven door Robin de Jong, redactrice ZZP Servicedesk.

Comments


Gerelateerde artikelen