Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Dermalogica lanceert de Redness Relief Primer SPF20, een primer met een lichtgroene tint als onderdeel van de UltraCalming lijn. De nieuwe formule kalmeert irritatie, beschermt de huid tegen UVA/UVB straling iets wat vaak meer gevoeligheid veroorzaakt, zorgt voor een roodheid neutraliserende finish en egaliseert de huidskleur voor een perfecte make-up applicatie en het beter blijven zitten van deze make-up.  

Het verschil tussen een gevoelige en gevoelig geworden huid heeft te maken met erfelijke aanleg. Echter, steeds meer mensen ervaren een gevoelige huid hoewel ze er niet mee geboren zijn. Dit heeft te maken met meerdere oorzaken zoals milieu-invloeden, stress en chemicaliën. In veel gevallen zijn de reacties van de huid op deze oorzaken hetzelfde hoewel de oorzaak verschillend is. Er zijn twee onderliggende factoren die bijdragen aan het rood worden van de huid: immunogene gevoeligheid, waarbij het immuunsysteem zorgt voor een kettingreactie waarbij de witte bloedcellen geactiveerd worden, en neurogene gevoeligheid wat wordt getriggerd door het zenuwstelsel. In beide gevallen is het resultaat een pijnlijke, rode, jeukende huid die geïrriteerd aanvoelt. Volgens de meest recente onderzoeken naar dit onderwerp is de gedachte dat chronische roodheid van de huid te maken heeft met genetische aanleg, een verstoorde werking van het immuunsysteem, zenuwstelsel en de barrière functie waardoor de huid steeds gevoelig en vurig is.

Redness Relief Primer SPF20 pakt roodheid zowel op korte als op lange termijn aan. Natuurlijke plantenextracten van Haver, Gist en Haverpitolie bieden onmiddellijke kalmering op een rode huid die is geïrriteerd als gevolg van dehydratatie, verkeerd productgebruik , reinigen van de huid met water en zeep, allergenen zoals pollen en synthetische geurstoffen. Maar ook contact met irriterende stoffen, stress, blootstelling aan UV straling of andere redenen waarom de huid geïrriteerd is geworden. De haverextracten (Avena Sativa) zijn rijk aan avenanthramides een actief component met natuurlijke anti-irritatie eigenschappen.  

Dermalogica’s gepatenteerde UltraCalming Complex ondersteunt het herstelproces van de huid, vermindert overgevoeligheid en neutraliseert ontstekingsreacties. Natuurlijke groentinten camoufleren de roodheid wat vaak gepaard gaat met een geïrriteerde huid. De siliconenbasis biedt een matte, maar toch fluweelzachte bescherming van de huid haar essentiële barrière functie om ervoor te zorgen dat de huid niet verder geïrriteerd raakt. Bestaande uit ceramides, essentiële vetzuren en cholesterol zorgt de barrière lipidelaag niet alleen voor het in balans houden van het vochtgehalte van de huid, maar het beschermt ook tegen schadelijke invloeden van buitenaf die kunnen zorgen voor irritatie. De  SPF20 zorgt voor een krachtige dagelijkse bescherming tegen de zon. 

Comments


Gerelateerde artikelen