Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

In het eerste deel van ‘De wellness trends van 2022’, kon je lezen wat de meest genoemde goede voornemens waren. Denk aan meer ontspannen en genieten, ‘selfness’. Ook de populariteit van luxe vakantiehuizen en privé sauna’s neemt steeds meer toe. In dit artikel lees je alles over de andere wellness trends, in welk van de trends zie jij jezelf terug? Laat het ons weten via een reactie onderaan dit artikel!

6. Workation, eerst inspanning, dan ontspanning
Een Zoom vergadering, een netwerk afspraak via Teams. Inmiddels hebben de Nederlanders bewezen dat er prima vanuit huis gewerkt kan worden. Van al dat thuiszitten word je creativiteit minder en je hebt het gewoon nodig om op adem te komen en even op te laden buiten je eigen omgeving. Voor veel banen is een tafel, een stoel en internet voldoende om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Workations in Nederland, Europa en Azië werden de afgelopen jaren al steeds populairder. In Nederland zijn er zelfs Tiny Offices te huur op de EuroParcs vakantieparken waar je in een Tiny House kan overnachten en waar een gemeenschappelijke hottub in de tuin staat. De deeleconomie wordt steeds populairder, een hottub omringd door Tiny Houses is hier een voorbeeld van.
Lieke Lamb: “Met het thuiswerken en de digitalisering wordt de grens tussen werk en privé steeds kleiner en vager. Belangrijk om dus te waken over een goede verdeling tussen inspanning en ontspanning. Te zorgen voor voldoende frisse input en ervaringen om je aan op te kunnen laden. Het nuttige combineren met het aangename voor een goede balans.”

7. Slow, duurzaam en milieuvriendelijk reizen
Wij gaan steeds bewuster leven met meer aandacht voor de natuur. Die ontwikkelingen zie je ook terug in het wellness gedrag van mensen. Reizigers verblijven langer op een plek, mensen willen geen lijstjes meer afstrepen om alles te zien maar genieten ervan om in wellness resorts alle faciliteiten te ontdekken. Ze gaan mindful wandelen met aandacht voor de natuur of gaan bosbaden, een combinatie van mindfulness en meditatie dat in Japan heel populair is en daar Shinrin Yoku heet.
Er wordt meer gelet op de ecologische en CO2 voetafdruk en klimaatwijs op vakantie gaan. Ontspannen en genieten op duurzame vakantiebestemmingen geeft mensen meer en meer het gevoel dat ze met een schoon geweten op vakantie kunnen gaan. Een voorbeeld hiervan zijn de BIO HOTELS, een van de grootste verenigingen van milieuvriendelijke hotels waarvan er in Europa meer dan 100 te vinden zijn. Het meest duurzame hotel ter wereld is het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba. Zij hebben als eerste hotel ter wereld de prestigieuze Global United Nations 2020 Climate Action Award for Climate Neutral Now gewonnen.

8. Natuurlijke producten, lokale ondernemers en mooie ambachten
Ook qua wellness producten wordt er steeds vaker gekozen om daarbij de lokale ondernemers te steunen en te genieten van al het moois van eigen bodem. Wellness food kopen wij bij de boer, genieten van al het moois uit de zee kan met luxe zeecosmetica en producten van schapenwol zijn populair. Op Texel kan je zelfs in een wolbad stappen en een wellness route volgen. Slapen met een schoon geweten kan onder een duurzaam dekbed. Lieke Lamb: “Het bewust omgaan met de grondstoffen van de aarde, het zuinig zijn met plastic, met afval, met het belasten van natuur en omgeving en transparantie over waar iets vandaan komt, is in deze tijd steeds vanzelfsprekender.”

9. Bijzondere wellness belevingen en wellness thema reizen
Veel reizigers kiezen écht bewust voor een ervaring of thema reis zoals Wijn & Wellness, Wellness & Romantisch, Wol & Wellness, Avontuur & Wellness, Wintersport & Wellness en spa- en golfreizen.
Slapen in boomhutten, domes of bubbels met een bubbelbad en sauna voor de deur. Bubbelen onder het noorderlicht, badderen in een boomstam, vinotherapie in een wijnbad, een bierspa bezoeken of in een appel, melkbad of wolbad stappen kan ook. Het Apfelhotel Torgglerhof Farmhouse met een Bio Appel Sauna is uniek in de wereld en gewaardeerd met een Ahead Europe Award voor het geweldige design. Een bijzondere sauna experience kun je dit jaar beleven in Estland waar op 22 juni 2022 de eerste World Sauna Race wordt gehouden en afkoelen na een sauna bezoek kan bij het bijzondere Artic Bath hotel in Zweeds Lapland.

10. Creëer je Wellness Lifestyle, de woon- en interieur trends
Je huis moet een thuis zijn waar je tot rust kunt komen en ontspannen. Een van de kleurtrends zijn rustgevende en zachte kleuren die gebruikt worden bij de Simple & Slow, back to nature, Wabi Sabi en duurzame woontrends. Mensen kiezen dan ook steeds bewuster voor mooie lifestyle producten die jarenlang meegaan. Zachte merino wollen plaids, luxe handdoeken voor in de badkamer, fijne loungewear voor thuis of een design aroma diffuser. Mensen die een grote tuin hebben huren een mobiele sauna of hottub en wie dat niet heeft kiest voor een massage aan huis. Kookliefhebbers kunnen thuis wellness food bereiden aan de hand van het Collageenkookboek of de lekkere recepten van The Wellness Lifestyle uitproberen dat is samengesteld door de beroemde chef-kok Daniel Orr (Chef D) en wellnesscoach Kelly Baute (Dr. K). Je huis schoonmaken doe je met schoonmaakmiddelen die eruitzien als mooie beautyproducten. Fijn, want een lekker fris huis betekent ook een schoon hoofd en rust in je kop!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Gerelateerde artikelen