Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De vraag naar cruelty free en vegan beautyproducten wordt steeds groter. Waar er eerst nog werd gestreden om bont van de catwalk te laten verdwijnen, is er inmiddels een norm ontstaan over het enkel nog willen gebruiken van vegan producten. Op allerlei vlakken is dit een groeiende lifestyle. Dat is een feit.

Gen M en hun vegan lifestyle

Er zijn namelijk meerdere generatie-groepen in de maatschappij die alleen nog maar vragen naar vegan producten. Allereerst heb je Gen M, ook wel Generatie Moslim genoemd. Het is nog maar een jaar geleden dat voor het eerst in de 102 jarige historie van de Britse Vogue een moslima met een hoofddoek op de cover stond. De eer was aan Halima Adem. En in 2017 lanceerde Nike de eerste sporthijab voor moslima’s. Waarschijnlijk heeft Nike nooit eerder zoveel aandacht gehad, want er waren ontelbaar veel meningen over. Deze verandering geeft aan dat het nog heel pril is dat moslima’s in het Westerse beautybeeld zijn verschenen.

Iets dat moslims typeert is dat zij vanuit hun geloof enkel schoonheidsproducten gebruiken die aan de cruelty-free en vegan eisen voldoen. Naast deze eisen is het voor hen ook belangrijk dat de producten alcoholvrij zijn. Shade M en Orkid Cosmetics zijn beautymerken die deze trend hebben zien aankomen en hier slim op in hebben gespeeld. Gen M groeit, hun zichtbaarheid in de beautywereld ook, dus ook de behoefte aan schoonheidsproducten die bij hun idealen passen.

Generatie Z en hun idealen

Naast de steeds meer zichtbare groep Gen M, komt ook de jonge generatie Z om de hoek kijken in de beautywereld. Millie Bobby Brown is een vijftien jaar oude Engelse actrice, onder andere bekend van de serie Stranger Things, en is erg populair onder jongeren. Met meer dan 28 miljoen volgers op Instagram heeft ze een enorm bereik. Onder generatie Z heerst een sterk ideaalbeeld over de wereld, en daar is het aannemen van een vegan-lifstyle zeker een onderdeel van. Steeds meer jongeren worden vegan.

Ruim een week geleden lanceerde de actrice Millie haar eigen make-up en skincare-lijn: Florence by Mills. Er wordt erg duidelijk benadrukt dat deze lijn zowel vegan als cruelty free is, en is bedoeld voor jongeren die geboren zijn tussen 1997 en 2012. Ze wil met Florence by Mills de boodschap overdragen dat beauty vooral gaat om het van jezelf houden en jezelf durven uitdrukken. Deze trend is ook bijzonder interessant om in de gaten te houden. Op een later moment zal ik hier meer over schrijven.

Trends toepassen voor jou als ondernemer

Zo’n tien dagen na lancering van Florence by Mills heeft het merk al zo’n 625 duizend volgers op Instagram. Het merk doet dus weldegelijk iets goeds. Het speelt haarfijn in op de normen en waarden van de jonge generatie. De vegan-lifestyle zal alleen nog maar groter worden. Als ondernemer is het de kunst om te weten wie jouw klant is en wat hun (toekomstige) behoeften zijn. Als je hier op de juiste manier op in weet te spelen kan het niet anders dan dat je succes boekt. Zowel voor jouw onderneming als voor je klant.

Dat is de kracht van trendwatching.

 

Renske Mennen is trendwatcher binnen de wereld van Beauty, Fashion & Well-being. Ze is de founder van haar eigen trendbureau Trend Agency Move, waarmee ze 24/7 onderzoek doet naar trends en ontwikkelingen. De trendwatcher schrijft maandelijks een trendcolumn voor beautyspot.nl. Ook verschijnt er elk seizoen een trend artikel in het magazine De Beauty Professional over trends en hun invloed ervan op de beauty industrie. Wil je meer weten over Renske, lees dan hier wat ze allemaal doet, volg haar op Instagram, of neem een kijkje op haar websitewww.trendagencymove.com.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Gerelateerde artikelen