Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De laatste keer dat ik jullie schreef worstelde ik met de stap naar een bedrijfspand of toch aan huis blijven zitten met mijn salon. Nou ik kan jullie vertellen dat er één en ander veranderd is. Een bedrijfspand is het niet geworden, na wat ruimtes bezichtigd te hebben, kwam ik tot de conclusie dat ik liever niet achteraf wilde zitten. Net zo min op een industrie terrein, ik werk nogal veel in de avonduren, en eerlijk is eerlijk, ik ben geen held laat op straat. En er komt een moment dat de deur op slot moet en ik eruit zal gaan om mijn huisje op te zoeken. Het luidruchtige verkeer dat zo’n terrein met zich mee brengt werkt natuurlijk ook niet mee. 

Wonen en werken combineren

Afijn, dat huisje, daar kom ik op terug. Dat huisje werd wat klein voor ons en zeker met de wensen die ik had voor mijn salon. Dus funda business werd opzij geschoven en op zoek naar het huis in onze omgeving waar we wonen en werken konden combineren. Als dolle dwazen zochten we en vonden we het huis dat we wilden, een klein gelukje, want de markt is oververhit. En als zzp-er zijn er wat haakjes en oogjes, maar goed in oktober kwam de sleutel! Een huis met garage aan de voorzijde, en die garage was voor mij!

De garage

5 maanden had ik de tijd om naast het huis ook een plan voor mijn salon te bedenken, hoe moest dat worden….ik had dus noten op m’n zang. Ik wilde een eigen ingang, die kreeg ik, een wachtruimte, hmmmm creatief zijn is gewenst, en ik ben echt gek op mijn make-up merk dus dat verdiende aandacht! Dat werd een uitdaging, opbergruimte, een balie, ik wilde een keukenblok,  en die stoel moest er ook nog in. Daarnaast nog genoeg ruimte om me te ontwikkelen en alles wat erbij komt aan producten en/of apparaten. En dat moest allemaal in mijn “garage”.

Inspiratie van collega’s

In de facebookgroep deed ik een oproep, ik had echt inspiratie nodig. Veel van jullie hebben foto’s gepost, heel leuk! En daar kwam die salon, die salon die het allemaal had op vrijwel dezelfde oppervlakte. Ik heb die leuke collega gemaild, en zo kwam het dat ik 1,5 uur in mijn autootje zat om haar salon te bewonderen, prachtig! Collega’s het is een aanrader om te kijken bij anderen als je de kans hebt. In die ochtend hebben we veel van elkaar geleerd en tips uitgewisseld. 

5 maanden was geen dag te lang

Dus dat was de inrichting, ik heb mijn eigen draai eraan gegeven en ben zo blij als een kind! Maar dan komt de huisstijl erbij, want tja, die moet ook weer onder handen genomen worden. Mijn logo moest dan toch weer iets aangepast worden, en van het een val je in het ander… Al met al had ik die 5 maanden hard nodig. 10 dagen geleden opende ik dan eindelijk de deur van mijn nieuwe salon. Tot diep in de laatste nacht waren we bezig met de laatste spullen op zijn plek te zetten, maar het is gelukt! Voor nu is dit de juiste keuze geweest om groter te worden met de salon, ik hoop dat ik er over een paar jaar nog zo over denk. Nog een paar dagen voor kerst te gaan, die paar volle dagen ga ik met veel plezier aan de slag in mijn salon. Daarna begin ik weer aan mijn planning om mijn wensen voor het komende jaar op een rijtje te zetten. Een grotere ruimte stond in 2017 op mijn wensenlijstje, die mag er vanaf. 

Maken jullie ook een dergelijke planning? Ik ben erg benieuwd wat jullie plannen en wensen zijn voor 2018, maar ik ben ook benieuwd of 2017 jullie gebracht heeft wat je verwacht had!

Comments


Gerelateerde artikelen