Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Just another day at the office. Ik maak me op voor een nieuwe werkdag en heb er weer zin in. Het is warm in Nederland, namelijk 35 graden. De mussen vallen van het dak. Er zullen wel klanten afbellen, schiet er door mijn hoofd. Want wie heeft er nu zin in een behandeling met dit weer? Niemand belt af, dus m’n dag kan beginnen. 

De klant stapt de salon binnen en begint gelijk over het warme weer. Wat is het toch heet en benauwd zegt mijn klant. Nu zou je dus denken dat ze vanwege de hitte geen handdoek over zich heen wil, geen stoomapparaat en dat de kompressen zo koud mogelijk mogen zijn. Het tegendeel is waar, m’n klant vind het fijn om de toegedekt te worden met de lange handdoek en ook het stoomapparaat vind ze prettig. Na mijn vraag of de kompressen niet te koud zijn, geeft ze aan dat ik de kraan echt niet door had hoeven laten lopen. 

Check wat je klant echt wil

Ieder mens is anders en ook iedere klant is anders dus het is zo ontzettend belangrijk dat je blijft checken bij je klant wat ze graag willen. Het is een kleine moeite maar kan je echt heel veel opleveren. Want ik lees zo ontzettend vaak op verschillende sites van andere schoonheidsspecialistes dat persoonlijke aandacht voorop staat. Als ik hun salon dan bezoek, merk ik dat ze op de automatische piloot werken. Ze werken een standaard programma af en zijn niet echt geïnteresseerd of ik lekker lig, de temperatuur goed is etc.

Ben zorgzaam voor je klant. Want laten we eerlijk zijn, er zijn toch al super veel schoonheidsspecialistes, kappers, pedicures etc.? Dus waarom zouden ze nu precies voor jouw salon moeten kiezen? Omdat jij nu net dat stukje meer bied dan je buurvrouw schoonheidsspecialist. Je vult niet in voor de klant want  ze willen maar bent altijd nieuwsgierig naar ze. Doe dus geen aannames voor je klant. 

En als het om verkoop gaat?

Waar ik ook geen aannames in doe, is in de verkoop producten aan klanten. Zo kwam er voor de tweede keer een meisje van 18 bij  mij in  de salon. Je zou kunnen denken, meisje van 18 dus student, dus weinig geld dus koopt toch niks. Fout! Zoals ik bij elke klant doen, vraag ik haar of ze een vervolgafspraak wil maken en of ze nog producten voor thuis nodig heeft. Ze gaf aan dat ze nog op zoek was naar een goede reiniging en dagcrème en voilà; na het testen van de producten nam ze beide mee. Als ik van te voren al had gedacht, hier steek in mijn tijd niet in want ze zal toch niks kopen had ik dit verkoopmoment al gemist! Doe dus geen aannames. Want de klant die komt aanrijden in een BMW en haar sleutels in een Louis Vuitton tas gooit, hoeft ook niet perse je complete assortiment te kopen, al zou je dat van te voren misschien wel denken. 

Comments


Gerelateerde artikelen