Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Een towel warmer is een ideaal apparaat om handdoekjes heerlijk warm te maken voor het gebruik tijdens de behandeling of als extra verwennerij voor je klanten na de behandeling. Voor iedere schoonheidssalon, massagesalon of spa een onmisbare tool.

Waar let je op bij het kopen van een towel warmer?

Het eerste waar je op let bij de aanschaf van een towel warmer is natuurlijk het formaat. Ga bij jezelf na hoeveel handdoekjes je tegelijkertijd nodig hebt. Behandel je één tot twaalf klanten tegelijkertijd? Dan kan je prima af met een towel warmer ter grootte van een magnetron. Voor een omvangrijkere salon of spa zijn er ook grotere apparaten met meerdere plankjes. Jouw keuze bepaalt de prijs. Voor een kleine towel warmer betaal je zo’n 50 tot 100 euro. Voor een grotere zit je vaak tussen de 200 en 300 euro, hoewel je het natuurlijk altijd duurder kan maken. Let er vervolgens op of jouw keuze voorzien is van een UV sterilisator. Dit licht zorgt er niet alleen voor dat de handdoekjes heerlijk warm zijn, maar doodt ook alle bacteriën. De meeste towel warmers hebben een vaste temperatuur waarop ze de handdoeken verwarmen, meestal is dit ongeveer 70 graden Celsius. Wil je zelf bepalen hoe warm de handdoeken zijn, let er dan bij de aanschaf op dat er een variabele temperatuursschakelaar op zit. Koop ook een tang, zodat je de warme handdoeken veilig uit de towel warmer kan verwijderen.

Hoe gebruik je een towel warmer?

Voordat je de handdoekjes opwarmt maak je ze nat in een bakje of gootsteen. Om je klanten net dat extra’s te bieden kan je ervoor kiezen een geurende olie aan het water toe te voegen, zodat de handdoeken heerlijk gaan ruiken. Vervolgens rol je de doekjes op en plaats je ze één voor één op de plankjes. Het duurt ongeveer twintig tot dertig minuten voordat ze helemaal opgewarmd zijn. Na het opwarmen leeg je het bakje met het vrijgekomen vocht onderin de towel warmer. Naast het opwarmen van handdoeken kan je nog meer met de towel warmer. Heb je er wel eens aan gedacht om je stenen voor de hot stone massage in het apparaat te leggen? Wikkel de stenen in een doek zodat je zonder je handen te verbranden de stenen uit het apparaat kan pakken. Controleer vervolgens de temperatuur van de steen voor het gebruik. Iets te warm? Dompel hem kort in koud water! Ook oliën kan je in de towel warmer plaatsen. Over het algemeen kan dat met flesje en al, maar let wel op met plastic! Sommige soorten plastic beïnvloeden door de hitte de kwaliteit van de olie.

Comments


Gerelateerde artikelen