Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Vorige week had ik zo’n leuke opdracht namelijk haar en make-up doen voor het 10 jarig huwelijks jubileum van een van mijn bruiden. Wat een Prachtige bruid en bruiloft was dat 10 jaar geleden geweldig georganiseerd door Beaumariage wedding planners, heerlijk zomer weer en schitterende locatie. Hoe leuk is het om met je –Bruiden-  een blijvende band op te bouwen en dat is mij vergunt geworden.

Regelmatig word ik gevraagd om nog eens voor een feest of andere bruiloft de bruid in de vrouw weer tevoorschijn te halen. Natuurlijk heb ik ook voor film en tv actrices tot bruid gemake-uped ik herinner mij Will van Kralingen in ‘Het wassende water’,  maar ook de trouw foto’s van Claire, Cheryl en Anouk voor Gooische vrouwen.

Maar dat is toch wezenlijk anders dan een echte Bruid. Daarbij is het van het grootste belang dat je het droom beeld van deze vrouw tot leven laat komen, het komt aan op je inleving vermogen je mensenkennis. Welk beeld wil ze laten zien aan haar aanstaande man haar Familie en vrienden?

Het is aan jou dit beeld te ontdekken en gestalte te geven en dat is niet altijd even gemakkelijk bij een film of tv productie bepaald de kostuumontwerper de regisseur en de rol het uiterlijk van de bruid in kwestie en actrice en make-up artist doen samen hun uiterste best om dit tot uitvoer te brengen.

Bij een echte bruid moet je er achter komen hoe ze zichzelf ziet de keus van haar jurk is vaak bepalend, maar het kan ook zijn dat mama deze jurk het mooist vond en ook heeft betaald en dan moeten haar en make-up het juiste beeld toveren. Toch een tikkie meer glamoureus of sensueel dan mammie wellicht zou willen. Ja, die moeders die hebben ook zo hun eigen beeld van hun geliefde dochter als bruid en die strookt helaas heel vaak niet met die van de bruid zelf. Ga er maar aan staan!

Ik heb het altijd bijzonder spannende en interessante opdrachten gevonden en er van genoten – wat een heerlijk vak heb ik toch!

Tine van Oorschot
Senior make-upartist/organisator Make-up Awards/ Docent/Columnist 

0

Reacties


Gerelateerde artikelen