Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Jezelf verwennen met een lekkere massage? Veel klanten gunnen dit zichzelf niet en dat is jammer. Lichaamsmassages zorgen niet alleen voor een diepe ontspanning: ze verhogen ook de weerstand en verbeteren je humeur. Weten jouw klanten welke positieve effecten een massage heeft? Je kunt het ze niet vaak genoeg vertellen!

Lichaamsmassages hebben een direct mechanisch effect

Door de wrijving en de lichte druk ontstaat er warmte in en vlak onder de huid. Dat verbetert de doorbloeding en activeert de lymfestroom. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en er stroomt zuurstofrijk bloed naar de weefsels toe. Dat is de reden waarom een massage zo goed helpt na het sporten of bij stijve, pijnlijke spieren bijvoorbeeld.

Biologisch effect

Maar massage heeft ook een belangrijk chemisch of biologisch effect. Onderzoek heeft aangetoond dat een massage de aanmaak van het stresshormoon cortisol vermindert. Daarmee verdwijnen dus ook allerlei stress-gerelateerde klachten, zoals spierspanning, hoofdpijn en een somber gevoel. Tegelijk wordt er meer oxytocine aangemaakt, een stofje dat een gevoel van geborgenheid en veiligheid geeft.

Bonus

Ook weten we dat massages de aanmaak van endorfine (onze lichaamseigen pijnstiller) en serotonine (ook wel gelukshormoon genoemd) stimuleren. Dankzij deze stoffen zit je beter in je vel en voel je je ontspannen. Daarnaast heeft massage invloed op de vorming van witte bloedcellen die nodig zijn voor een goed immuunsysteem. De voordelen van een lichaamsmassage zijn dus enorm: minder last van stress en pijn, een betere weerstand tegen ziektes, een betere nachtrust en concentratie en als bonus meer energie!

Massage plus

Naast de klassieke lichaamsmassage kun je ook specialistische massages aanbieden in je salon. Dit zijn aanraders:

Scrubmassage: een bodyscrub verwijdert dode huidcellen en biedt tegelijk een ontspannende lichaamsmassage.

Oliemassage: door gebruik te maken etherische olie in je basisolie krijgt de massage een extra dimensie. Stem met je klant af of een rustgevende of juist opwekkende geur gewenst is.

Stenenmassage: verwarmde basaltstenen en gekoelde marmerstenen (hot & cold stones) geven een extra impuls aan de doorbloeding. Ook bijzondere is een edelsteenmassage waarbij de energetische werking zorgt voor een diepe ontspanning, ook op emotioneel niveau.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen