Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only


Besteed jij voldoende aandacht aan je etalage? Volgens onderzoek kijkt de gemiddelde passant 50 seconden naar een etalage. Een goede etalage trekt de aandacht en vertaalt de winkelbeleving op een herkenbare manier. De etalage is daarom hét visitekaartje van jouw salon. Door de juiste beleving over te brengen, trek je die potentiele klant over de drempel.

Het loont dus de moeite om aandacht te besteden aan een goede etalage. Nieuwe klanten beslissen buiten in een fractie van een seconde of ze naar binnen gaan of niet. Je wilt in je etalage graag laten zien wat je doet en waar je voor staat. Naast behandelingen wil je ook je producten een podium geven. Deze zijn niet alleen interessant voor de passant zelf, maar wellicht ook als cadeau voor iemand anders. Met deze tips helpen wij je een eindje op weg.

-Presenteer een aantal cadeaupakketjes in diverse prijsklassen. Speel niet alleen in op de feestdagen, maar denk ook aan verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden waarvoor mensen cadeautjes kopen.

-Zorg ervoor dat je de etalage regelmatig een nieuwe look geeft, bijvoorbeeld één keer in de drie weken. Op deze manier laat je zien dat je actief bezig bent met de uitstraling van je salon en breng je passanten (potentiele klanten) en bestaande klanten telkens op nieuwe ideeën.

-Is er een bepaalde trend in jouw vakgebied of een belangrijk evenement? Laat dit zien in je etalage! Richting de zomer willen mensen bijvoorbeeld alvast een mooie teint om zich voor te bereiden op het strandweer. Bij jou kunnen ze die spray tan halen en hun huid ontdoen van dode huidcellen met die fijne scrub. Heb je een nagelstudio? Speel dan bijvoorbeeld in op het seizoen met mooie posters van nail art in een zomers design en etaleer nagelriemolie en handcrème om de nagels en handen heerlijk te verzorgen.

Originaliteit loont. Ben je zelf creatief? Ga dan aan de slag met het maken van je eigen decoratiematerialen. In hobbywinkels kun je je laten inspireren en de meeste spullen kopen. Voor extra inspiratie kun je natuurlijk ook op internet kijken of bij collega’s. Geef er wel een eigen draai aan en wees geen ‘copy cat’. Niet zo creatief? Je kunt uiteraard ook kant-en-klare decoraties kopen.

-Natuurlijk wil je dat je etalage en je salon dezelfde uitstraling hebben. Let dus op kleurgebruik en zorg voor een mooi geheel.

-Vanzelfsprekend dient de etalage schoon, opgeruimd en overzichtelijk te zijn. Gebruik alleen decoraties die er (nog) goed uit zien. Met jouw etalage wil je een goede eerste indruk maken!

-Licht is belangrijk. Zorg voor een goede uitlichting van de producten en posters, zodat je de aandacht vestigt op de juiste elementen.

Veel succes!

0

Reacties


Gerelateerde artikelen