Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Alle inzendingen voor de Beauty Awards 2018 zijn binnen. De deadline om in te schrijven voor de vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten is verstreken. “Tot op het laatste moment werden er nog inzendingen ingeleverd en de wedstrijd is nu echt van start gegaan”, aldus Cathelijne Cras namens de organisatie. Dit betekent dat het grote wachten is aangebroken voor de deelnemers aan deze negende editie. “Het is nu tijd voor de jury en de Mystery Guests om de inzendingen te gaan beoordelen op de verschillende elementen zoals vakbekwaamheid, ondernemerschap en communicatie.” 

Vakjury 2018

Om te bepalen wie er kans maakt op één van de felbegeerde Beauty Awards, worden alle inzendingen bekeken door de vakjury. De vakjury bestaat dit jaar uit Marjolein van Oostrum, Périne Heerooms, Marie-José Putman en Lies Wermers. 

Marjolein van Oostrum is bij de Nederlandse Cosmetica Vereniging verantwoordelijk voor communicatie en verenigingszaken en heeft al enkele jaren ervaring in de jury van de Beauty Awards. Périne Heerooms heeft als gespecialiseerde schoonheidsspecialist al 25 jaar haar eigen salon, is beroepsdeskundige bij de landelijke geschillencommissie en lid van de beroepsveldcommissie HBO LOI voor de bachelor opleiding Beauty & Skincare. Périne won met haar Instituut Périne zelf een Beauty Award in 2013 voor de categorie Schoonheidssalon met meer dan drie werknemers. Marie-José Putman heeft als ondernemende schoonheidsspecialiste twaalf jaar een eigen salon na een carrière in het bedrijfsleven. Met haar salon MJ Amsterdam werd Marie-José in 2015 winnaar van de Beauty Award, categorie Schoonheidssalon met meer dan drie werknemers. Lies Wermers heeft al 46 jaar ervaring als schoonheidsspecialist, waarvan 36 jaar in haar eigen praktijk voor huidverzorging. Ze werkt als assessor bij het KWC (Kwaliteitscentrum Uiterlijke verzorging) voor de MBO 3 en 4 examens, alsook de Voortgezette Opleiding Schoonheidsverzorging en de specialisaties. Lies is oud-bestuurdslid van de ANBOS en is al jaren als jurylid betrokken bij de wedstrijd Beauty Award. 

“We zijn ook dit jaar weer erg blij met de kennis en kunde van de juryleden. Zij zullen de deelnemers volgens de richtlijnen gedegen kunnen beoordelen. De juryervaring van Lies en Marjolein in combinatie met de wedstrijdervaring van Périne en Marie-José maakt dat het een heel goede balans waarmee we de wedstrijd naar een nog hoger niveau kunnen tillen”, voorspelt Cras. 

Nominaties bekend

Wanneer de vakjury haar oordeel heeft uitgesproken en de Mystery Guests hun bezoek hebben gebracht om ook in de salon zelf de kwaliteiten van de uitvoerende schoonheidsspecialisten te ervaren, zullen op maandag 15 januari 2018 de genomineerden bekend worden gemaakt. 

“Beauty Trade Professionals” heeft als organisator van de vakwedstrijd als doel om de professionaliteit in de schoonheidsbranche verder te vergroten en te versterken door kwaliteit te leveren en kennis te delen. De Beauty Award is daar een prachtig voorbeeld van, omdat deze wedstrijd het beste uit de vakspecialisten naar boven haalt. Om dit nog verder te benadrukken, is er dit jaar voor het eerst ook een Runners Up Day”, vertelt Cras. Deze dag is speciaal voor de deelnemers die het helaas niet hebben gehaald tot de genomineerde voor de prachtige vakprijs. Alle deelnemers van de editie 2018 die niet doorgaan als genomineerden, worden uitgenodigd voor deze speciale Feedback-middag. Een middag waarin de deelnemers niet alleen de inzending retour krijgen met waardevolle verbeterpunten vanuit de jury, maar ook direct een gratis trainingssessie krijgen over het profileren van hun vakkennis en bedrijf.

Beauty Trade Professionals 

De organisatie en uitvoering van de Beauty Award is dit jaar voor het eerst volledig in handen van de leveranciersvereniging Beauty Trade Professionals (BTP). “BTP was initiatiefnemer van de vakprijs samen met een uitgever. BTP had echter al die jaren voornamelijk een financieel ondersteunende rol in het evenement. Toen vorig jaar de uitvoerende uitgever onverwachts failliet ging, heeft BTP ook de organisatie op zich genomen om de continuïteit van de Beauty Awards te waarborgen”, schetst Cras de situatie. 

Net als voorgaande jaren zijn er ook in deze negende editie drie categorieën waarvoor schoonheidsspecialisten zich konden aanmelden: Schoonheidsspecialist van het jaar, Schoonheidssalon van het jaar en Newcomer of the year. De categorie Schoonheidsspecialist is vanaf dit jaar ingedeeld in vier subcategorieën in plaats van drie, waardoor de regio’s beter verdeeld zijn: Noord, Zuid, West en Midden/Oost. In totaal worden er bij de gala-uitreiking op zondag 22 april zeven awards uitgereikt.

De juryleden van links naar rechts: Lies Wermers, Marie-José Putman, Marjolein van Oostrum en Périne Heerooms.

Comments


Gerelateerde artikelen