Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Hyperpigmentatie van de huid kan ontstaan door zwangerschap, hormonale schommelingen, zon en het gebruik van medicijnen. Er bestaan tientallen soorten pigmentvlekken, de bekendste zijn sproetjes, moedervlekken, zwangerschapsmasker en zonnevlekken. Door de vele zon van afgelopen zomer kunnen de pigmentvlekken juist nu zichtbaar zijn. Producten verrijkt met verhelderende ingrediënten helpen de melanine in de huid normaliseren om zo pigmentvlekken te voorkomen of te verminderen.

Wat zijn pigmentvlekken eigenlijk?
Pigment (melanine) is een kleurstof in het lichaam dat ons beschermt tegen gevaarlijke stoffen van buitenaf, zoals Uv-straling. Daarnaast geeft het kleur aan onze huid, ogen en haar. Overmatige blootstelling aan Uv-licht zorgt voor ophopingen van pigment met als resultaat, pigmentvlekken (hyperpigmentatie).

Hoe ontstaan pigmentvlekken?
Er zijn een aantal factoren die overpigmentatie kunnen veroorzaken, waaronder leeftijd, zwangerschap (chloasma / zwangerschapsmasker), anticonceptie, zon en hormonale schommelingen.

Zijn pigmentvlekken gevaarlijk?
Op zichzelf zijn pigmentvlekken niet kwaadaardig. Er kunnen zich uitzonderingen voordoen zoals grote aangeboren moedervlekken of ouderdomsvlekken. Deze hebben een verhoogd risico op het uitgroeien tot een melanoom (huidkanker).

En wat kan je er aan doen?
Er zijn diverse methodes: camoufleren, laseren, bevriezen, wegsnijden etc. Maar er zijn ook natuurlijke oplossingen, namelijk speciale behandelingen, ontwikkeld om de productie van pigment te normaliseren en de bestaande pigmentvlekken te bestrijden, te reduceren en te bleken. Deze behandelingen zijn gebaseerd op actieve (natuurlijke) ingrediënten van hoge kwaliteit met o.a. berendruif, moerbei, algen, vitamine C en plantenextracten en een mix van kruiden zoals heemst, zoethout en waterkers.

Geen pigmentvlekken?
Dan kun je ook zonder problemen gebruik maken van verhelderende producten of behandelingen om je gelaat een lichtere tint te geven.

Vriendelijke groet,
Iwona Hettinga
Directeur Neoderma Hettinga Benelux

Comments


Gerelateerde artikelen